Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 13:07 1 873 0

Строителството в Албания отчете ръст от 113%

  • албания-
  • строителство-
  • жилища

Броят на разрешителните за строеж на сгради в Албания през третото тримесечие на тази година се е увелич с рекордните 113.2% в сравнение със същия период на миналата година и с 6.6% спрямо второто тримесечие на 2014-а, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Близо 80% от издадените разрешителни са за строителството на жилищни сгради. Останалите 20% са в търговския и офисния сегмент.

През второто тримесечие на тази година са издадени 39 разрешителни за строеж на жилищни и търговски обекти с обща площ 208 200 кв.м. Близо половината от разрешителните са за строителство в Тирана – 48.7%. На второ място е Фиер – 25.6%, а трети е Кукъс – 12.8%.

Цените  и наемните нива на жилищата в Албания спадат, като основната причина за това, според анализатори, е голямото количество построени апартаменти последните четири години. С 5.8% са се понижили цените и със 17% наемните нива на жилищата през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата, отчитат от Националната банка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА