Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 13:43 2 178 0

България отиде на 60-то място по наем на магазини

  • магазин-
  • търговска улица-
  • витоша
България отиде на 60-то място по наем на магазини - 1
Снимка: М. Богданова ©

За българския пазар наемите на магазини на главни търговски улици, като например бул. „Витоша”, са много високи. В сравнение с 330 дестинации в 26 държави обаче, сме на доста задна позиция – 60-та. Това е с едно място по-надолу в класацията в сравнение с миналата година, отчитат от международната компания за недвижими имоти Cushman & Wakefield. Страната ни можеше да е с две позиции по-нагоре, ако в тазгодишното издание не бяха включени столиците на Катар и Сърбия, съответно Доха и Белград.

С 10% са се повишили наемните нива на търговски обекти по бул. „Витоша” отчитат от Cushman & Wakefield. Към момента те са 44 EUR/кв.м, което е поставя страната ни на трето място по най-евтината европейска дестинация. Пред България са само Скопие и Талин, където наемите са съответно, 40 EUR/кв.м и 30 EUR/кв.м.

„Наемите започнаха да растат тази година за първи път от десетилетие. Интересът към главните търговски улици се възвръща, тъй като те все още имат няколко ключови привлекателни характеристики за търговците – ограничено предлагане на площи и съответно ниска конкуренция в съчетание със стабилен трафик. Това позволява на много от тях да останат печеливши дори при по-високи номинални наеми и по-неблагоприятни търговски условия в сравнение с новопостроен търговски център“, казва Росен Генев, партньор и мениджър „Търговски площи“ във Forton.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА