21 Ноември, 2014 14:32 1 608 0

По-големи санкции при незаконно строителство в Албания

  • строителство-
  • наказание-
  • затвор

От 1 до 8 години лишаване от свобода е наказанието, което се предвижда за тези, които строят без да разполагат с необходимите документи в Албания. Санкциите ще влязат в сила след поправки на Наказателния кодекс, които вече са внесени за разглеждане в парламента.

Друга поправка в законодателството предвижда да отпадне санкцията „глоба”. Решението за ефективна присъда също така ще се взема не от един съдия, а от тричленен състав.

Промяната в Наказателния кодекс е само една от стъпките към по-мащабна реформа, чието начало е предвидено за 2015 г. Едно от съществените изменение, че данък върху новопостроен имот ще се плаща не на база строителна себестойност, а на база пазарна оценка. Това съществено ще повиши данъците и таксите, които инвеститорът ще трябва да плати.

Освен сектора на недвижими имоти, сериозни реформи ще претърпи данъчната система. Ще бъдат предприети и редица мерки за намаляване на сивата икономика. Ще се работи също така и за опростяване на данъчните и митнически процедури. Всичко това се прави с цел значително увеличаване на приходите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА