Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 14:57 17 343 5

Австрийски казарми за милиони евро

  • казарми-
  • баден-
  • австрия

Военните обекти едва ли могат да се причислят към масовия тип имоти за покупко-продажба. Местоположението обаче може да ги направи доста привлекателни. Именно такъв е случаят с военните казарми в австрийския град Баден. Той се намира на 36 км от Виена, а началната му продажна цена е 33.1 млн. EUR.

Казармата „Мартинек” пустее от края на 2013 г. Първоначалната идея е била имотът да се превърне в дом за бежанци, но кметът на Баден Курт Стаск се е възпротивил на втори подобен обект в града и то разположен само на 5 км.ч от вече съществуващия. Ако обявената първоначална цена се окаже крайна, то стойността на квадратен метър ще е 83 EUR. 50-те сгради са разположени на терен от 402 000 кв.м., а разгънатата им застроена площ е 71 000 кв.м. Продажбата е възложена на консултантската компания Sivberg.

Казармата може да бъде преобразувана както в жилищни имоти или офиси, така също и в търговски или културен център. Намира се на 1.5 км. от центъра на Баден – град известен със своите минерални води и лозя.

Интересно е да се отбележи, че наскоро в Лондон започна преобразуването на бивши казарми в луксозен жилищен комплекс, чийто цени са едни от най-високите в британската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 диан

    3 0 Отговор
    това са пустеещи сгради в австрия
    тука тия са ново строителстство
  • 3 баце

    2 0 Отговор
    Хора погледнете за какво става на въпрос!Къде сме ние?
  • 4 sspp

    1 0 Отговор
    Ходил съм в Австрия не веднъж! Уредена държава спор няма има кинти ние им наливаме много чрез Мтел , Райфайзен и др но за какво са ви тези пари щом са грозни? Австрийците са грозни и жените им са ужасни няма две мнения и кафето им е о.рано! Не им ща реда и тъпите пари :)
  • 5 565665

    0 0 Отговор
    нашите приличат като след война или стърчат само комините на някои от тях...
    Господ като ни е хвърлил тук-ще се мъчим.
  • 6 експерт

    0 0 Отговор
    ами ако те бе хвърлил в сомалия :)