28 Ноември, 2014 09:37 2 830 3

Гробище небостъргач ще има в Европа

  • верона-
  • дизайн-
  • небостъргач

Общината на италианския град Верона одобри план за строителството на небостъргач, който ще се използва като гробище. Причина да се стигне до необичайното решение е дефицитът на земя. Сградата ще е от 33 етажа и ще разполага с 24 000 могили.

От архитектурна гледна точка това ще е най-високата постройка в града, но няма да наруши историческата гледка. Проектът ще се реализира от италианската компания Cielo Infinito, която е готова да плати 11.5 млн. EUR за парцела, който се намира в покрайнините на града.

Това не е единствения подобен проект в света. Така например, в Токио вече има работеща като гробище шестетажна сграда, а в бразилския град Сантос се намира най-високото действащо гробище – 32-етажното Memorial Necropole Ecumenica.

Аналогични високи сгради се планира да бъдат изградени и в Йерусалим и в Скандинавия. Автор на последния проект е норвежкият архитект Мартин МакШери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    приживе си живял зле умираш и ве4е живееш в хубава сграда ? смотан свят
  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ЕГАТИ ГЛУПОСТТА ДАЛАВЕРА ЗА 11.5 МИЛ ЕВРА
    АКО ЩЕ МЕ КРЕМИРАТ ПРЕДПОЧИТАМ ПРАХА МИ ДА Е ПРЪСНАТ НА НЯКОЙ КАРИБСКИ ОСТРОВ
  • 3 кат перник

    0 0 Отговор
    да построят и бг че, като знам как хубаво лекуват жив отиваш умрял те връщат