Last news in Fakti

16 Декември, 2014 13:14 17 537 11

Гърция разпродава десетки острови

  • гърция-
  • остров-
  • продажба

Гърция обяви за продажба 20 острова наведнъж. Някои от тях се появяват на пазара за първи път и са собственост на един и същи род поне пет поколения. Защо именно сега въпросните имоти са обявени за продажба? Причините са няколко - високият интерес от страна на чужденци, спадът на цените и промените в гръцкото данъчно законодателство.
 
Покупката на остров обаче могат да си позволят ограничен кръг клиенти, тъй като най-евтиният се оферира на цена от 2-3 млн. EUR, най-скъпият може да се купи срещу 100 млн. EUR. Цената зависи от много неща, като например големина, наличие на водопровод и ток, кей за яхти и дори наличието на местни жители.

Няколко острова вече са собственост на чужденци. Скорпиос, който преди беше на внучката на гръцкия милиардер Аристотел Онасис, вече е на 25-годишната Екатерина Ръвавльова, която е дъщеря на руски милиардер. цената на сделката е 126 млн. EUR. Нейн съсед е бившият емир на Катар - Хамад бил Халифа ал Тани. Той купи малкия остров Оксия, който се намира недалеч от Скорипос, за 5.5 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    1 0 Отговор
    Бартеросвам къщата си в Бояна за един
  • 2 Jack Bauer

    4 0 Отговор
    След като Брус Уилис си продава апартамента за 13 млн.$ не виждам защо цена от 2-3 млн.$ за цял остров да е много.
  • 3 бати

    1 0 Отговор
    Наистина няколко милиона евро не са нещо особено много хора могат да си го позволят. Вече цени от порядъка на 100 млн и нагоре е нещо друго, но и за тях си има хора. Чувството да си имаш собствен остров трябва да е много специално, не просто да имаш парче земя някъде из полята. Те повечето такива островчета ще са съвсем малки и може би няма да си заслужава човек да си дава парите там, по скоро ще е една екзотична покупка.
  • 4 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    МНОГО КРАСИВО
  • 5 VA60

    0 1 Отговор
    Като ги одруса едно земетресение ще ги дават по 1000лв
  • 6 Ромарио

    1 0 Отговор
    Чудя се,дали а си не купя един :)
  • 7 Shmeker

    1 0 Отговор
    Руснаци, араби, китайци и индийци.. май това са хората с пари напоследък
  • 8 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ ДА СЕ РАЗРЕШИ СТРОИТЕЛСТВО ТАМ
    ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ СЪС УСЛОВИЕ
  • 9 Japoneze

    0 0 Отговор
    Първо да обясня какво значи да си "купиш" остров в Гърция:
    Ти си го плащаш да го ползваш за определен пероиод от време(според договора),но острова си остава част от гръцката държава и с гръцки закони/данъци!Това е нещо като право на разпореждане и ползване на всички ресурси пак съобразно гръцките закони,т.е под наем -но за голям период от време -на Онасис щерката затова и го продава -защото е трябвало да преподписва-договора е бил към края.Това ми го разясниха приятели гърци!
  • 10 199

    0 0 Отговор
    продавам 800 000 000 000 000 декара имот на марс-цена 1 евро на декар.там не се плащат данъци.всички документи са нотариално заверени
  • 11 робинзон

    0 0 Отговор
    гърците са хитри византийци и докато ти "продадат" нещо те клатят. в случая не продават нищо, а дават под наем. "купуваш" острова за срок от 100 г., като той никога нотариално не е твоя собственост, а си остава гръцки. след, като изтекат годините на ползване преподписваш, но могат да ти го дадат, а може и не.