Last news in Fakti

22 Декември, 2014 09:57 4 060 0

Вместо жилища строят конюшни

  • албания-
  • строители

На пазара на недвижими имоти в Албания предлагането продължава да надвишава търсенето. Това е и причината предприемачите да разглеждат инвестицията в строителство на жилища като рискована. Най-вече това се отнася до големите градове.

Какво се получава? През последната година нараства броят на строителните компании, които за да запазят стабилността на бизнеса си, се насочват към изграждането на ... селскостопански постройки. Поръчките от страна на фермери за строителството на конюшки, ферми и други непрекъснато нараства.

Към момента особено търсене на жилищни, офисни, търговски и хотелски комплекси няма. В средносрочен план интересът към подобни имоти ще расте с темпа на нарастване на населението. Изключение ще са единствено курортите.

Поръчките към строители ще идват от различни сфери. На Албания са й необходими нови пътища, канализационна система, ферми, както и хотели и жилища във ваканционните селища на страната.

Очаква се през следващите години да се увеличат поръчките на еко дървени къщи в планинските региони, както и реализирането на проекти за луксозни имоти по крайбрежието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА