15 Януари, 2015 18:28 3 569 0

Най-добрите европейски градове за инвестиции в недвижими имоти

  • инвестиции-
  • имоти

Златният медал за най-добър град за инвестиции в недвижими имоти се присъжда на Берлин. Второто и третото място остават, съответно за Дъблин и Мадрид, сочат данните на Emerging Trends in Real Estate Europe 2015.

През тази година германската столица измести Мюнхен от челното място. Чуждестранните инвеститори предпочетоха Берлин поради по-добри цени на имотите и повече възможности за развитие, които предлага градът.

В Дъблин се очаква поскъпване на наемите, като причината е в липсата на достатъчно атрактивни предложения и ръстът, както на икономиката така и на пазара на труда. Чуждестранните предприемачи са привлечени от ирландската столица именно поради силното търсене и ограниченото предлагане на апартаменти за отдаване под наем. В доклада се отбелязва още, че инвестиционните възможности в Дълбин са ограничено като се има предвид, че пазарът е малък.

Според анализатори Лондон си остава отлична инвестиционна имотна дестинация, благодарение на добрата ликвидност. Независимо, че през тази година британската столица е с 5 позиции по-назад, поради опасения от надценяване на имотите, той е едно от основните места за вложения сред крупните чуждестранни предприемачи.

През 2014 г. държавите, разположени в южната част на Стария континент, преминаха през етап на възстановяване от икономическата криза. Затова не е изненада, че Мадрид скочи със 16 позиции по-нагоре в класацията и зае третото място. Атина вече е с 23 места по-напред на петото място. Лисабон е на 9-то, което е със 17 позиции по-нагоре.

ТОП 10 на най-добрите европейски градове за инвестиции в недвижими имоти

град
1 Берлин
2 Дълбин
3 Мадрид
4 Хамбург
5 Атина
6 Бирмингам
7 Капенхаген
8 Амстердам
9 Лисабон
10 Лондон

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА