28 Февруари, 2015 15:42 1 820 0

Разпродават имоти от времето на Мусолини

  • музей-
  • продажба-
  • мусолини-
  • италия

Властите в Рим обявиха четири имота (3 музея и сградата на държавния архив) за продажба. Целта е в общинската хазна да влязат най-малко 300 млн. EUR. Друга причина е, че властите не разполагат с толкова средства, че да ги поддържат. Продажбите трябва да приключат до края на 2015 г. Всеки един от имотите би трябвало да предизвика голям интерес от страна на инвеститори, тъй като представлява паметник на културното наследство. Част от средствата от продажбите ще отидат за погасяване на дългове, а останалата част за завършването на конферентен център от стъкло. Към днешна дата инвестицията възлиза на 276 млн. EUR.

Това не е първият път, в който Италия продава част от имотите си. Подобна вълна имаше и през миналата година, когато бяха продадени и няколко острова.

Имотите, които сега са обект на сделка, са построени по времето на Мусолини и се намират на територията на комплекс, в който е трябвало да се проведе Международната изложба през 1942 г. Напълно той е бил завършен в периода 1950-1960 г. и е първият европейски делови център, който е разположен извън историческия център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА