Last news in Fakti

2 Март, 2015 15:55 4 180 2

Как решават проблема с липсата на жилища

  • ню йорк-
  • жилища-
  • наем

На територията на бившите военни докове в Бруклин (Ню Йорк) завършва строителството на първия жилищен комплекс, който ще е прототип на серия сгради от проекта „Моят микро Ню Йорк” (My Micro NY). Предвижда се той да бъде пуснат в експлоатация през лятото на тази година.

Комплексът включва 55 апартамента, чиято площ е между 23 и 34 кв.м. Жилищата с една стая са студиа с френски прозорци и височина на помещенията 3 метра. Стените са изпълнени с рафтове и шкафове за съхранение на много от вещите. Имотите ще се отдават под наем, но без обзавеждане. Тъй като жилищата са малки, наемателите ще могат да приемат гостите си в специални помещения, които заемат около 20% от разгънатата застроена площ на сградите. Достъпът до тях ще бъде с предварителна заявка.

Средният месечен наем ще е около 2000 USD. Близо 40% от апартаментите обаче са за социално слаби, които месечно ще плащат между 940 и 1800 USD.

Целта на проекта е да се стимулира намаляването на наемните нива на този вид имоти в Ню Йорк чрез строителството на серия типови жилища с малка площ (до 30 кв.м.). Целевата група са несемейни хора или млади семейства, които все още нямат деца. Властите планират до 2020 г. в Ню Йорк да бъдат построени 165 000 апартамента от типа My Micro NY, което ще реши жилищния проблем на 500 000 души.

Закон от 1987 г. не позволява в Ню Йорк да се строят апартаменти по-малки от 37 кв.м. Той обаче беше отменен през 2013 г. от кмета на града Майкъл Блумбърг именно с цел реализирането на програмата My Micro NY.

Наемите на жилища в Ню Йорк са едни от най-високите в САЩ. Апартамент с две спални се отдава срещу 3000-3500 USD на месец. Това е и градът на наемателите – около 70% наемат апартаменти и едва 30% са собственици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въивъи

    0 0 Отговор
    Бачкаш по-цял ден и вечерта в една котура..Американска му работа.

    Коментиран от #2

  • 2 руска му работа

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "въивъи":

    Руснаците още живеят по две семейства в малко двустайно апартаментче, п а н е л н о разбира се..