Last news in Fakti

3 Март, 2015 16:31 17 751 34

Да живееш в гараж за 1000 USD на месец

  • гараж-
  • наем-
  • сащ

Кризата на недвижимите имоти в САЩ може да е отминала, но все още има хиляди хора, които търпят и днес последствията от това, което се случи през 2008 г. Сред тях е една самотна майка от Силициевата долина (Сан Франциско). По време на бременността си тя губи своята работа. Днес е принудена да живее с 19-месечното си бебе в единичен гараж. Има работа, което й позволява да плаща наем от 1000 USD на месец.

В гаража има легло, срещу което се намира телевизора. В дъното е тоалетната и душ кабината. Младата майка е благодарна, че има покрив над главата си, тъй като бездомниците са много.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съчувствие

    2 6 Отговор
    Тя живее направо луксозно в сравнение с хиляди други, които са мизерстващите работещи. В САЩ бременните жени направо ги изхвърлят от работа, за да не плащат работодателите майчински. Интересно е дали й стигат парите за здравни осигуровки, защото ако няма такива, направо е загубена. Само в България лекуват неплащащите здравни застраховки.

    Коментиран от #10, #23

  • 2 nikitoblend

    1 1 Отговор
    Ами бащата къде се е дянал ?
  • 3 бил съм там

    2 7 Отговор
    В САЩ е много тежък живота за хората особено тези от средната класа и които не са богати. Много са като тази жена бездомни. По улиците е пълно с просещи, а дори и да имаш работа заплатите са толкова ниски за нищо не стигат. Да не говорим и непосилно високите цени за храна за повечето хора. Лично съм се убедил

    Коментиран от #6

  • 4 Петър

    9 1 Отговор
    Стига говори глупости в америка и храната и горивата и всичко е по-евтино от българия и то в пъти и едина нормална заплата за там е по 15-20$ на час... аз съм вземал по 9$ и съм си живял пре добре така. че не ставай смешен моля...

    Коментиран от #5

  • 5 Илия

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    С 9 долара на час си живял :))))))))))))))) Аре стига ВЕ ,това да не са някои други САЩ ? Че е по-евтина храната - по-евтина е .Че е по-евтин бензина - по евтин е .Ама за 4 години години робуване не мисля ,че това е определящото .
  • 6 Vasik Atanasova

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "бил съм там":

    ТО АКО Е ТАКА ЗАЩО НИКОЙ НЕ СЕ ВЪРНА ОТ ТАМ
    СЛЕД КАТО ВЕДНЪЖ Е ОТИШЪЛ
    ИМА И ИЗКЛЮЧЕНИЯ
    И ТОВА СА МЪРЗЕЛИВИТЕ
  • 7 ха

    2 4 Отговор
    Великата ХамериКАНСКА демонстрация.....
  • 8 Българина

    2 5 Отговор
    Това е нормално за САЩ. Повечето хора са така. Пропаднала държава
  • 9 Барчо

    5 2 Отговор
    Така е , а в България за 300-400лв се живее в луксозни апартаменти под наем.Това го няма никъде по света.Навсякъде е много по скъпо.

    Коментиран от #19, #25

  • 10 Чичо пенчо

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "съчувствие":

    Пишеш само глупости!Личи си че не знаеш как е в Америка.Там социално слабите се лекуват в специализирани болници в които работят стажанти и се учат, но те са в пъти по образовани от нашите лекари или поне от тези нещастници които не успяха да избягат навремето.А в България дори и тези които си плащат рекета нямат никаква сигурност и постоянно ги изнудват за още пари.В България здравеопазването е на ниво нула!
  • 11 гост

    3 2 Отговор
    Тук просто няма такива цени на наемите и затова повечето не може да си го предтавят какво е да работиш за един наем и храна във така възхваляваната страна на големите възможности.
    Еквивалентно е да взимаш 500лв и да плащаш 350лв наем.
    За да се изравнят представите при нас наемите трябва да станат двойни, за да се изплати един апартамент от наем за 10г, както е в САЩ.
    За това дали се връщат или не, всеки си преценява. Ако знаш език то тук може да се пласираш с по-добър стандарт на живот, отколкото общ работник там. Ако живееш в криминализиран квартал, каквито там има много повече отколкото при нас, по-скоро бих се върнал, отколкото да ме гръмнат за 10 долара. Там всеки е с оръжие, без значение дали е малоумен или луд. Тук може да те преджобят, но поне ще останеш жив.
  • 12 леля Пенка

    1 1 Отговор
    До чичо Пънчо ,драги ми смехурко изобщо не си на ясно и драскаш глупости била съм видяла съм и да ти кажа ,нямаш ли здравна осигуровка си умираш като куче в USA.Евентуално в някоя католическа болница в която тренират стажанти може да ти обърнат внимани и то до толкова колкото на умреш в мъки.
    Що се отнася до наема който е упоменат в горната статия и това не е вярно,освен ако този гараж не е в ситито и стените са облепени с позлатени тапети.
  • 13 явер

    2 1 Отговор
    хахахаа америка се срива и още не е фалирала официално

    американофилите тука малчат при тая статия
  • 14 Бате Гойко

    2 0 Отговор
    Колкото и зле да е,пак е по-добре от много хора в БГ дето имат соб-
    ствени жилища.Щом може да си позволи 1000$ на месец за наем не
    са за жалене.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 gn Petrunov

    0 1 Отговор
    amerika e dalech ot falit gledam komentirat nqkakvi rusofili koito ne sa v chas sus tova koeto se sluchva vuv sveta v USA jiveq 400miliona zakonni jiteli i oshte edno 50 miliona nelegalno normalno e da ima i svruh bedni ... tova sa mnogo hora v 1 durjava a otnosno falita kogato usa falira sveta falira :)
  • 17 gn Petrunov

    0 0 Отговор
    da ne govorim che ako napravite 1 malko razuchavane na neshtata shte vidite che za 1000 dolara moje da se naeme malko apartamentche (80 kvadrata) taka skromno i tova qvno e nqkakvo nedorazomenie napisano ot nqkoi div komunst za da si kajat bulgarite eto kolko e zle v USA + kato e samotna maika bez rabota tq poluchava edno 1500-2000 dolara na mesec pomoshti + bezplatni pampersi i hrana + ako nqma jilishte poluchva durjavno na smeshen naem taka che taq statiq e pulna glupost a ako ne mi vqrvate na mene naprave si prouchvaneto sami a ne mi filosovstvaite :)
  • 18 ха

    1 0 Отговор
    Комунистите пак наскачаха..
    Ама, като гледам - у нас е пълно с американци, а в САЩ няма нито един българин, нали? Манипулатори червени, майстори сте в лъжите и подвеждането.
  • 19 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Намери ми такъв и веднага го взимам.Явно живееш още при мама и тати и всичко ти е розово.Луксозните ап.под наем започват от около 500€ а не лв.
  • 20 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ами от пръв поглед изглежда зле работата обаче пък като се замислиш, че в България също не е по-различно. И тук има семейства, в които работи само един и издържа още 2-3-4 и така нататък със заплата 300-400 лева и да кажем примерно плаща наем от 180-200 лева, че и нагоре. А тази американка щом има по 1000USD на месец за наем само, значи вади добри пари...
  • 21 pacoran

    0 1 Отговор
    Е..м ти и америката, страната на неограничените глупаци, никога не искам да стъпя там при тоя прост народ добре че има по некой друг чужденец та да им движи икономиката иначе са много зле като цяло:-)
  • 22 6666

    0 0 Отговор
    Бях на гости в САЩ ( ТХ ) два пъти по 3м.Къща под наем (5стаи+2гаража) 1000/1200 долара. Апартаментите са със същият наем.За по лека и "мека " работа заплатата е от 2600/3600 долара.Ако имаш професия се явяваш на изпит и защитаваш МАЙСТОРСКА степен, те са 3,2,1степен.Регистрираш фирма и маже да работиш за др. фирма или назначаваш работници в твоята , третия вариант и "сам война е войн" но е най труден.Заплатите на "майсторите" е 6/9000 долара зависи от бранша.Горивата 2 дол.за галон 3.75 л. Услугите в здравните заведения до 5000 дол. се заплащат от пациента , над тази сума от застрахователната компания, осигоровката е задължителна.Издръжката на 4 ри членно семейство за месец минимум 800/1000 долара(храна , облекло ,гориво)Българите с които се срещнах се уважават и събират много често.Не можах да разбера само ,защо дрехите които си купил от магазина може да върнеш до третия месец след покупката ако пазиш касовата бележка.
  • 23 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "съчувствие":

    Аман от разбирачи!
  • 24 Брокера

    1 0 Отговор
    За 300-400лв. в София си при ромите в Дружба 1.
  • 25 Брокера

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    За 300-400лв. в София си при ромите в Дружба 1.

    Коментиран от #33

  • 26 сдфгх

    0 2 Отговор
    америка е пален балвоч ... който е ходил из по масовите квартали знай за ко става въпрос .... упадък тотален

    а какав кредит има всеки на шията си не е истина напрво
    разболееш ли се и край все неещо не покрива застрахпвката продаваш всичко или умираш

    власта е в корпорациите

    всеки шеф на корпорация има няква длъжност в сената

    фасадна демокрация дето се вика

    то за тва този модел се разпада вече ..метода на дълга
  • 27 ели

    0 2 Отговор
    Не ме учудва статията. В Сащ живота е с много ниско качество. Хората нямат работа всичко е много скъпо и живеят тежко. Има много градове в които нямат дори ток и водата и се счита лукс
  • 28 Киро

    1 0 Отговор
    Хахаха Истината е, че и аз съм живял в гараж в САЩ, при това го делях с още 3ма задника българи. Обаче въпреки това ни беше много забавно лято :) и направихме яко лев или долар :)
  • 29 ив9т

    1 0 Отговор
    Истината е, че Силициевата долина е сред най-скъпите места за живеене в САЩ. Затова там един преобразуван гараж се дава за $1000/месец.

    Госпожата с детето ако е безработна защо не се премести в по-евтина част на Америка, където ще може да си позволи да наеме цял апартамент за толкова пари?

    Аз живея в Вирджиния, и тук един приличен апартамент от около 90м2 е около $900, който спокойно може да се дели със съквартирант т.е. по 450/месец.

    Разбира се има и мн по-евтини жилища под наем, само че не в Силициевата долина! Там е пълно с ИТ специалисти, които получават по над $100К на година и поддържат високи цените на наемите.
  • 30 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Нищо учудващо не виждам. В блокчето в което живея има два гаража, които се дават под наем. Единият си е истински гараж - същият като моя който събира един пълноразмерен седан, 2-3 стелажа мивка и с триста зора навирам и един мотор. Този гараж който се намира през един от моя го дават за 250лв на месец има 2 легла и миниатюрна баня с тоалетна и миниатюрен кухненси бокс. Постоянно има наематели откакто завършихме блока. Отзад има друг гараж който е дълбок - събира една пълноразмерна кола + още една малка зад нея и има врата отзад която ползва градинката в общите части на блока отзад. Него го дават за 300лв - нон-стоп има наематели . Това е центъра на Варна. Ако се сравни нашия стандарт със стандарта на тая американка и се сравнят цените за наем убеден съм че гаражните наематели в нашия блок са в по-неизгодна позиция. М/у другото в дългия гараж са семейство с дете. Така че какво ме интересува живота на американците след като българите са ми пред очите и ми пука някак си повече за нас
  • 31 mediator37

    1 0 Отговор
    За всеки истината е различна, в зависимост от това дали е успял да спечели достатъчно пари в САЩ или е спечелил толкова, колкото да си покрие билета за обратно и поне да не е на минус. Познавам хора, които бяха там, живяха над 1 година, но се върнаха недоволни и ненапечелили се. Не са от мързеливите и капризните, не са и глупави. Но е факт, че работа в САЩ има и работа се намира по-лесно , в сравнение с другаде.
  • 32 Димитров

    1 0 Отговор
    За сьжаление и в София в баровския кв.Изток син накара родителите си да живят в гаража а той дава апартамента под наем и лапа
  • 33 Майка ти

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Брокера":

    БЪЛГАРИЯ не е софия!
  • 34 Ludi hora

    0 0 Отговор
    Kolkoto i pari da izkarvash kudeto i da ziveesh ako si mrunkalnik .....shte si mrunkash,pliuesh za neshto i pak niama da ti e dobre....mnogo sa horata kato vas za suzalenie!