Last news in Fakti

6 Март, 2015 14:44 3 646 3

Японка намери 15 800 USD в мебел втора употреба

  • япония-
  • мебели-
  • пари

Японка намери в наскоро купена мебел втора употреба 1.9 млн. йени (15 800 USD). Името на жената не се упоменава, както и видът на стоката, тъй като в момента полицията издирва предишният й собственик, съобщава японското издание Japan Times.

В началото на март японката е купила стоката от магазин за втора употреба и като започнала да я използва установила, че в нея е скрита въпросната сума пари. Жената веднага се обърнала към полицията, тъй като укриването на пари по този начин в страната на изгряващото слънце се счита за престъпление. Ако до три месеца не се намери притежателят на парите, то въпросната дама може да претендира за сумата.

За това, че трябва да връщат намери пари японците биват учени още от малки. Често учениците, намирайки на пътя по няколко монети, отиват и ги предават в полицията. Също така по закона за собственост на ценности, собственикът им може да възнагради този, който ги е намерил и върнал с 10%-30% от стойността на върнатата стока или пари.

По традиция българинът също държи част от спестяванията си в дивана, леглото или други мебели. Вероятността да купите мебел, в която да откриете пари е доста голяма. А едно от най-сигурните места, където може да потърсите подобни мебели е ТУК.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 0 Отговор
    Абе те и нас ни учеха от малки да правим така, ама никой не го прави вече. Ние имаме други проблеми: макар и да работим по 15 часа, пак имаме проблеми да си платим режийните разходи и текущи сметки. Може би когато хората почнат да могат да го правят спокойно и при нас ще има такива случаи
  • 2 123

    1 0 Отговор
    връщане на такава сума пари от мебел за която съм платил,какви пет лева -купих-го ,друго не ме инетересува.
  • 3 джим сътън от лутън у Кавакдере

    0 0 Отговор
    Бе имАх подобен случай - сложИл съм едни пари у енциклопедия, некъде 2000 евро беха, и съм забравИл. После търсих, търсих, незнам къде са. Минаа две-три години и съвсееем случайно се изсипаа от енциклопедията. Ако я бех подарИл на некой, къв х.. щеше да е!