Last news in Fakti

6 Март, 2015 19:55 1 846 1

50 къщи застрашени от срутване

  • хайредин-
  • наводнение-
  • къщи

Близо 50 е броят на къщите в село Хайредин, които водите от р. Огоста наводнява. „Постоянното наводняване ще се отрази на конструкциите, ще се получат пропуквания и къщите могат да рухнат”, предупреждава хидроинженер Цветана Гущерска, цитирана от Кмета.бг.

Проблемът датира от 2011 г., когато е построена водноелектрическа централа, която подпира водата, извира през земята и наводнява мазетата на къщите.

Жителите на пострадалите къщи са готови на гражданско неподчинение пред Президентството и блокиране на пътя към АЕЦ „Козлодуй”, тъй като последните 5 месеца мазетата им непрекъснато са наводнени. Влагата се пропива нагоре по конструкцията по стените, които са мокри. Разпространява се и мухъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неутрален

    0 0 Отговор
    Ами кой ги е карал точно там да строят къщи?


    Да си направят хидроизолация и отводняване на основите и да не плачат като вдовици за ...