Last news in Fakti

12 Март, 2015 16:19 21 920 8

След 7 години дъното е достигнато

  • испания-
  • жилища-
  • криза-
  • дъно

С 42.6% са се обезценили жилищата в Испания от началото на кризата през 2008 г. При ваканционните имоти, разположени по Средиземноморското крайбрежие, спадът е 51.1%. Разглеждайки пазара на годишна база през февруари 2015-а поевтиняването при градските имоти е в рамките на 3.67% спрямо същия месец на миналата година, сочат данните на специализираната компания Tinsa.

Почти без промяна (със спад от 0.7%) остават цените на имотите, които се продават на Балеарските острови. Каталуния, Валенсия и Андалусия са регионите, в които се регистрира най-голяма обезценка – 4.7%.

Тенденцията е, че спадът е по-голямо в големите градове, а не в по-малките. При първите поевтиняването е средно с 4.9%, а при вторите – 2.1% в рамките на изминалите 12 месеца.

„През 2014 г. темпът на спад в цените се забави. Настъпи кратко стабилизиране и днес са налице всички индикации, че дъното на пазара на недвижими имоти в Испания е достигнато”, коментират местни експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цезий

    2 1 Отговор
    Е, за разлика от Бг, където доходите не мърдат, безработицата се увеличава, но алчните строители вдигат цените, а се носи мълвата, че имотите били на дъното.
  • 2 астигабе

    1 0 Отговор
    Вай, ко ши праим ся!
  • 3 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    отиде коня у ряката !!!
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Това неизбежно предстои и у нас!
  • 5 imota

    0 0 Отговор
    Апартамент в Барселона, Валенсия или Мадрид струва колкото апартамент в София, а разликата в инфраструктурата е от земята до небето и обратно. В БГ се продават най-скъпите кенефи.
  • 6 тошибиян

    0 0 Отговор
    в бг се продават само кокошарници.....освен ако не си мафиот, игра4, политик или нещо свързано с карането на порше подска4ането по 4алгите всяка ве4ер тогава е оправдано да купиш кокошарник на цената на набостърга4 в сащ но за обикновенния 4овек тук е самоубийство
  • 7 георги колев

    0 0 Отговор
    Ще хвана промоцията...
  • 8 от Валенсия

    0 0 Отговор
    До Имота, апартамент във Валенсия струва в пъти по малко от апартамент в София,Варна и т.н. В момента може да се намери за 30000 евро апартамент с две спални и хол в добра зона на Валенсия.Около Валенсия - разбирай нещо като Банкя, Драгалевци и т.н с две спални,хол,две бани и кухня и ГАРАЖ за 24000 НОВО строителство и с ОБЗАВЕДЕНА КУХНЯ и БАНИ!!!!!!
    Просто няма база за сравнение, аз живея във Валенсия 15 години и като се прибера в България се чудя какви са тия цени и как оцеляват хората???