Last news in Fakti

24 Март, 2015 20:02 3 533 2

Опасност от имотен балон в Норвегия

  • норвегия-
  • имотен балон-
  • цени-
  • жилища

Независимо от това, че цените на петрола продължават да падат, Националната банка на Норвегия реши да не променя основния лихвен процент, поради опасения от възникването на имотен балон.

До рекордно високи нива се повишиха цените на жилищата пред февруари 2015 г. в страната и това принуди Националната банка да промени политиката си .

„Цените на апартаментите растат по необясними причини. Успокоението е, че прогнозите на експерти сочат понижаване с до 8% в стойността на квадратен метър жилищна площ в близките години. Високите цени на имотите са отражение на изключителните икономически успехи на страната през последните 20 години и ръста на доходите на населението” казва Керст Хаугладн, управител на инвестиционната банка DNB Markets.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дякона

    0 0 Отговор
    За Норвегия ок, ама защо не пишете за България, че цените на имотите, изобщо не отговарят за стандарта в страната.

    Коментиран от #2

  • 2 Горан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дякона":

    Защото макар и истина, това не е никаква новина. За съжаление.