Last news in Fakti

25 Март, 2015 09:14 3 921 0

Новости в баните от изложението ISH във Франкфурт

  • тенденции-
  • изложение-
  • франкфурт

ISH е най-голямото международно изложение, посветено на водата и енергията. Провежда се на всеки две години в германската финансова столица Франкфурт и представя новостите в сферата на енергийно-ефективните решения за отопление, вентилация и климатизация, възобновяеми енергийни източници, оборудване за бани и строителни технологии. Тази година то се проведе под мотото „Удобството среща технологииите” и в огромния му обем баните са само част от темите, включени в богатата програма. Но точно те имат много директно отношение към нашето всекидневие и Хаусмайстер се стреми да предлага на клиентите си всичко най-добро, което се появи на пазара. Затова ще се опитаме да ви представим накратко най-интересните и значителни нови продукти и технологии за баня, които видяхме на изложението тази година.

Бяха представени смесители, които контролират и показват обема на вода, която изразходваме докато се къпем, а също така позволяват автоматично регулиране на температурата и по този начин пестят енергия и осигуряват безопасност.

За смесителите си с технологията Easybox Slim с ограничител на дебит 5 l/min и ограничител за топла вода Идеал Стандарт гарантират, че спестената сума за една година е трицифрена:

Особено впечатляващо като тенденция беше засиленото присъствие на медта:

Arik Levy за Kaldewei. Сн.Adeline Seidel

А в по-луксозен вариант и розово злато:

 Axor Starck V, сн. stylepark

Все по-често новите модели  тоалетни са rimless – без ръб. Така всяка част е лесно достъпна за измиване. Но това, което от Идеал Стандарт наричат ‘революционна технология на измиване’ е AquaBlade, която бе представена за първи път на изложението ISH във Франкфурт. При малка консумация на вода тя осигурява 100% изчистване на цялата повърхност на керамиката. Използват се „микро прорези”- система от канали, които създават каскадна стена от вода от горната част на отвора на тоалетната чиния и две силни измиващи водни струи.

Беше показан дизайн със специално предназначение за малки деца, за хора с ограничена подвижност или с наднормено тегло. Имаше и тоалетни с регулираща се височина, душове с вградено осветление и говорители за слушане на музика...

Интересен продукт, който спечели авторитетната награда Design Plus Award, е комбинацията на вана с душ Prêt-à-Porter на Teuco:

 сн. Teuco

SaphirKeramik е нова технология на Laufen, при която се използват елементи от истински сапфири за по-голяма здравина. Това позволява дизайн с необичайно тънки стени на мивките и ваните:

Друга интересна тенденция е опитът да се преосмисли дизайна на сифона:

Mizu на Emo Design, сн. bagnoitaliano

Не е възможно да се обхванат дори и половината от всички нови продукти, материали и технологии, показани по време на изложението, но със сигурност една голяма част от тях скоро ще могат да се видят и у нас и да ни помогнат направим баните си по-удобни, по-красиви и много по-ефективни.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА