Last news in Fakti

17 Април, 2015 20:01 2 822 2

Как се развива един мегполис

  • дубай-
  • инвестиции-
  • развитие

През тази година в Дубай започва строителството на планетариум и музей на науката, както и създаването на 13 нови парка. По думите на Абдул Мохамед Рафи, помощник генерален директор по въпросите на планирането и строителството, през април ще бъде публикуван пълният списък на проектите, които ще получат държавно финансиране. Освен паркове и музеи в емирството през тази година ще се появи и борса за строителни материали.

„Проектът за създаването на музей на изкуството е на стадии съгласуване между институциите. Смятаме, че на всеки град му е необходим такъв научно-образователен център. Що се отнася до планетариума, то неговото изграждане вече е одобрено и ще започне да се изгражда в района на Мушриф парк”, обяснява Абдул Мохамед Рафия.

13 е броят на новите обществени паркове, които ще се появят тази година в Дубай. За да се превърне емирството в „зелен рай” до 2025 г. в него ще бъдат инвестирани 1.63 млрд. USD. По официални данни зелените площи към момента са 7000 хектара. Към датата на провеждане на световното изложение EXPO 2020 те трябва да бъдат 12 000 хектара. Една от атракциите ще бъде изграждането на колодрум за езда за жени в Ал Гархуд. Цената на инвестицията е 16.3 млн. USD.

Сред по-интересните проекти в амбициозната програма на властите за преобразуването на Дубай влиза и изграждането на Desert Rose и Aladdin City.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ХОРАТА ОТ ПУСТИНЯ НАПРАВИХА РАЙ
    А НИЕ ОТ РАЯ ПУСТИНЯ
  • 2 don kele

    0 0 Отговор
    Душа,не става за живеене там...голяма влажност + жега,предпочитам си нашата "пустиня"! Чалмите да си строят и стоят там.