Last news in Fakti

21 Април, 2015 14:48 4 728 3

Поевтиняването в Испания продължава

  • цени-
  • жилища-
  • испания

Със 7.2% са поевтинели жилищата в Испания през март 2015 г. В сравнение с година по-рано. Средната стойност на квадратен метър вече е 1530 EUR.

През първото тримесечие на тази година се отчита ръст в цените единствено на Канарските острови - 1% и в Мадрид - 0.25%. Най силно поевтиняване от -3.32% е отчетено в Мурсия. На следващите две места са Валенсия и Кастилия ла Манча, съответно -2.91% и -2.55%.

Разглеждайки пазара на годишна база най-силна обезценка при жилищата се отчита в Мурсия, където спадът е 11.57%. На второ и трето място са Астурия и Галисия, съответно -9.91% и 9.53%. В ценово изражение най-скъпите жилища са в Страната на баските 2890 EUR/кв.м., а най-ниски в Кастиля ла Манча 990 EUR/кв.м. В столицата Мадрид най-скъпият район е Саламанка. Там цената на квадратен метър жилищна площ е 4370 EUR, а най-изгодна е покупката на апартамент във Вилаверде - 1370 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в БГ поскъпват

    0 0 Отговор
    де да беше същото и тук
    ................
    тук нищо не поевтинява ;(
  • 2 Я пя тоя

    0 0 Отговор
    Внимавай какво ще си поискаш, че може да ти се случи. :D Там поевтиняват, ама са 1530 евро за квадрат. :)
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Че то при нас с парите эа тоя прясно поевтинял "испански квадрат" можеш да си купиш цяло обеэлюдено село!Някои хора обаче упорито не искат да раэберат,че в БГ се живее най-евтино от целия ЕС.Имам предвид В ПЪТИ!