Last news in Fakti

24 Април, 2015 15:20 4 405 5

Интерес към провинциални жилища във Великобритания

  • лондон-
  • тенденции-
  • имот

Поскъпването на имотите в даден град може да е добре за инвеститорите и пазара на недвижими имоти, но определено от надуването на цените страда местното население. Пример за това е британската столица и лондончани, които са принудени буквално да се изселят от родния си град. И това не се отнася само за тази част на Острова, но и за по-известните дестинации.

Средностатистическият британец вече не може да си позволи да живее в центъра и дори съседните на него квартали в големите британски градове и предпочита да се премести на село. Тенденцията най-вече важи за Лондон, където цените на жилищата се повишиха с 40% от пиковата 2008 г., а заплатите не отчитат ръст. Собственият дом остава мечта за жителите на Острова. В Лондон 54% от желаещите да си купят апартамент не могат финансово да си го позволят. За страната този процент е 37%. Сравнявайки, месечната заплата и цените на имотите, то най-достъпните региони са Шотландия и североизточна Англия.

За периода 2010-2014 г. със 16% са се увеличили сделките с имоти в ценовия диапазон от 368 000 до 736 000 USD, като основната причина за това е ситуацията на пазара в Лондон.

Притокът на заможни чуждестранни инвеститори изтласка по-малко състоятелните британци към предградията и югоизточната част на Лондон. Самоучастието при покупка с кредит на жилище извън центъра на Лондон достигна 118 000 USD, което принуждава хората да търсят по-евтини варианти далеч от британската столица. Този тип купувачи вече си имат и собствено име - rurburn.

"За пръв път от 100 години броят на собствениците на жилища спада. Имотният пазар във Великобритания започва да прилича все повече на европейския, където повечето хора са принудени да живеят под наем" , казва Ричард Дженкинс, консултант в агенция Experian.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    България е на първо място в света по процент притежаващи собствено жилище- 85%.

    Коментиран от #3

  • 2 прекалено късо име

    0 0 Отговор
    И на последно място по доходи в Европейски съюз, както и след Афганистан по щастие.
  • 3 гост за малко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    То па едни жилища.Панелки и неизмазани къщи.
  • 4 реалност

    0 1 Отговор
    ...самото закупуване на имот в Лондон не е недостижима мечта, за търсещите дом. Има опции за по-богатите и за по-бедните. Всичко се корени в последващите данъци и такси, съпътстващи съответният имот. Става въпрос за данъците. Колкото имота е в по- централната част, (логично) толкова и таксите са по-големи. Разликата е в това, че в страна, като Великобритания плащаш, но получаваш. В България плащаш данъци и не се знае, за социалните помощи на коя ромка отиват. В единият случай има прозрачност и можеш да получиш разяснение, за всяко пени данък ,внесено към държавата. В другият случай гадаеш, кой ман...л се облагодетелства за сметка на трудещите се.
    И не ме учудва факта,че GBP 1 = 2.74 лв. Просто не се пие кафе до обяд ,ами се работи .... и то здраво :)))
  • 5 бай петко

    0 0 Отговор
    "И на последно място по доходи в Европейски съюз" Грешиш! На последно място по ДЕКЛАРИРАНИ доходи ;) Декларирани е разковничето!!!!! ;)