Last news in Fakti

28 Април, 2015 14:19 954 0

Да се спазват условията на труд в строителството

  • строителство-
  • контрол-
  • ксб

Необходимо е да бъдат предприети извънредни мерки за засилване на контрола върху всички фази на строителния процес, върху спазването на инструкциите и правилата за безопасни и здравословни условия на труд са категорични от Камарата на строителите в България (КСБ). Изявлението е породено от зачестилите груби нарушения на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд на строителните площадки, като някои от тях завършват с фатални последици.

От Камарата също така наблюдават увеличаване на сигналите за наемане на фирми за изпълнение на строително-монтажни работи, които не са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС). „Това е грубо нарушение на Закона за Камарата на строителите и Закона за устройство на територията. Вписването на фирмите в ЦПРС гарантира покриването на минимални професионални изисквания при изпълнение на СМР, като наличието на необходимите специалисти – технически ръководители, отговорници по здравословни и безопасни условия на труд със съответните квалификации, както и на работници, наети по трудови договори”, обясняват от КСБ. От там считат за наложително държавните органи, възложителите на обществени поръчки, надзорните и контролните органи, структурите на Камарата да обединят своите действия към категоричното спазване на нормативните документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА