Last news in Fakti

4 Май, 2015 09:43 2 419 0

Расте броят на милионерите в Дубай

  • дубай-
  • милионери-
  • имоти

В Обединените арабски емирства има 72 100 милионера, чието общо богатство възлиза на 305 млрд. USD. Основната част от тях са в Дубай. За последните 7 години броят на милионерите в ОАЕ значително нарасна, а средната им възраст е под средната за света. Емирствата са изпреварили Саудитска Арабия по брой на физическите лица с високи доходи. В Дубай живеят 7 от 10 ултрабогаташи, или 68% от мултимилионерите на ОАЕ. В Абу Даби те са 22%, а в Шарджа – 5%.

Анализът на New World Wealth показва, че от 2007 г. до 2014 г. с 59% се е увеличил броят на милионерите. За въпросния период ОАЕ е втората държавата с най-много богаташи в Близкия Изток, като отстъпва само на Турция. Причината за силния ръст не е само миграцията на близо 10 000 милионера в ОАЕ, но и отличното състояние на пазара на недвижими имоти в страната. Поскъпването на апартаментите и къщите и високата популярност сред богаташите, позволява на състоятелните граждани да забогатеят още повече, като се има предвид, че 25% от богатството им е вложено именно в недвижими имоти.

Средната възраст на милионерите е 54 години, което е с две години под средната възраст в севтовен мащаб – 56 години. Близо 38% от милионерите са межу 51 и 60 години. През 2017 г. в ОАЕ ще има 82 600 милионера, сочат прогнозите на New World Wealth.

През 2014 г. най-голямата икономика в региона – Саудитска Арабия, е успяла да привлече 49 168 милионера, а Катар – 34 785.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА