4 Май, 2015 15:43 4 925 1

Оферти за имоти до 30 000 EUR ще са хит на морето това лято

  • мирела-
  • ваканционни имоти-
  • тенденции-
  • търсене

Българският купувач заявява сериозен интерес към покупка на ваканционен апартамент на Южното ни Черноморие това лято. Това сочат данните от последната анкета на "Мирела" сред потребителите на сайта mirela.bg.

На въпроса "Какъв имот бихте купили на Южното Черноморие това лято?", 75% от потребителите отговорят, че проявяват интерес към закупуване на морски имоти, като 40% от анкетираните са отговорили, че биха купили апартамент до 30 000 EUR.

Ето и останалите резултати от анкетата: 13% от гласувалите биха купили апартамент до 50 000 EUR, 11% - апартамент, от който да взимат наем през лятото, 6% от потенциалните купувачи биха вложили средства в луксозен апартамент на първа линия и само 5% биха купили имот за инвестиция - напр семеен хотел, магазин.

25% от потребителите заявяват, че нямат интерес от закупуване на имот на морето.

Интересът на българите към морските имоти в по-ниския ценови сегмент е тенденция от второто полугодие на 2014 г. и продължава да се засилва през тази година. Тази нагласа има своята икономическа логика.

Цените на ваканционните апартаменти по Южното Черноморие сега дават възможност наистина за изгодна инвестиция във втори дом. За около 30 000 евро в момента трудно може да бъде направена по-добра инвестиция на Софийския пазар на имоти. Градските имоти на тази цена са обикновено панелно строителство с нужда от ремонт и цялостна подмяна на обзавеждането, а обзаведено студио в к.к. Слънчев бряг все още може да се намери за около 25 000 - 30 000 EUR.

Голяма част от предлаганите апартаменти са с разрешение за ползване, изцяло завършени, с ново обзавеждане, в комплекси с контролиран достъп и целогодишна поддръжка.

Среден клас апартамент в комплекс с басейн, ресторант и гледка към морето върви за около 600-700 EUR на кв.м., като в цената се включва и цялостно обзавеждане.

Нивото на предлаганите имоти в комплексите в к.к. Слънчев бряг, Свети Влас, Созопол не се различава от това на Испанската ривиера, само цените са многократно по-ниски.

От друга страна през последните 4 гододини почти липсва строителство на нови комплекси на морето, това предполага постепенно повишаване на цените на морските имоти, така че купувачите в никакъв случай не биха загубили от една такава инвестиция, дори напротив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аха

    0 0 Отговор
    тази година за 30к, догодина за 20К, по-догодина за 10К, а след това м...стите се самонастаняват там и ще им плащаме тока...