Last news in Fakti

4 Май, 2015 20:54 3 027 2

Добри времена за доларовите инвеститори

  • долар-
  • евро-
  • имот

Днес е най-доброто време за инвестиции в недвижими имоти от 12 години насам за тези, чийто приходи са в долари, сочи изследване на International Living. Изгодният курс на американската валута позволява да се купят повече квадратни метри в сравнение с когато и да било през последното десетилетие. През април еврото падна под 1.10 USD. Сред основните причини са преговорите за дълга на Гърция.

Имот с цена 100 000 USD, преди година е струвал 139 000 USD, а към март 2015 г. вече е 106 310 EUR. Своеобразната „отстъпка” се е образувала от по-скъпия долар спрямо единната европейска валута.

Обратна е ситуацията за европейците в САЩ. Може да се каже, че за тях настъпиха не чак толкова добри времена. Както пише в свои материал Wall Street Journal – тези, които получават доходи в евро, а живеят в Америка трябва да затегнат колана. Някои от тях дори търсят допълнителни източници на доходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Интересува ме кога ще дойдат добрите времена эа рублевите инвеститори!:)
  • 2 стамен гигов

    0 0 Отговор
    Така е и я съм у америка и печелим добре там. тука съм купил некъде 10 апартамента и сека година ми пращам паре да жевеем от тех. Сметай сам 10 апартамента съм зео по 50 иляди лева е 500 иляди лева или казано иначе в доларе са към моменто 285 иляди долара. Я правим по 8 иляди долара месечно от моята си работа следователно 96 иляди годишно от които спестявам 60 иляди и простата равносметка е за 4 или 5 годин най-много ги зимам тея апартаменти от заплатата без лишения и сега като теглим чертата се получава че зимам от тая рента 10 апартамента по 500лв наем е равно на 5000лв на месец или в долари към 2850 долара и си пазим парата дето съм вкарал в тея имоти и си печелим. Е нека съм прост язека и нека ми е зле!