Last news in Fakti

5 Май, 2015 11:07 5 706 11

Да очакваме ли ръст в цените на имотите?

  • шумът на парите-
  • форум-
  • имоти
Да очакваме ли ръст в цените на имотите? - 1
Снимка: М. Богданова ©

Ще поскъпват ли имотите? В какви жилища е най-добре да вложим свободните си средства предвид продължаващия спад на лихвите по депозитите? Какви са цените на най-луксозните имоти у нас и каква доходност носят те?

Това са само част от темите, които ще бъдат засегнати в панел „Имоти“ на шестото издание на Шумът на парите.

След лекторите личат имената на Никола Стоянов, управляващ партньор на Лукс Имоти, Виктор Генев, управляващ съдружник и мениджър бизнес развитие в Амрита, Добромир Ганев, управител на Форос, Александър Бочев, управител на RealNet, и Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Според единствената дама в панела: „Шумът на парите” се е доказал като едно от основните икономически събития през годината, на което присъстват всички водещи специалисти. "Залите са препълнени, а темите, които се обсъждат, засягат всички важни аспекти от икономическия живот и показват всички гледни точки. Личните ми очаквания са форумът и през тази година да ми даде възможност да обменя идеи и виждания с експертите в моята сфера - недвижимите имоти, както и да получа синтезирана актуална информация, касаеща цялостното икономическо развитие на страната през 2015 г.”, заяви Полина Стойкова. Модератор на дискусията ще е Иван Велков.

Форумът Шумът на парите ще се проведе на 12 и 13 май в Кемпински Хотел Маринела. Събитието е безплатно за присъствие, като се очаква да събере повече от 40 лектори и 1500 души аудитория.

Шестото издание на "Шумът на парите" се осъществява със съдействието на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, Vivacom, Галакси Инвестмънт Груп, както и спонсорите Трейс Груп Холд, София Интернешънъл Секюритиз, Лукс Имоти, консултантска къща Амрита, Peugeot и Борика Банксервиз.

Медийни партньори на събитието са fakti.bg, offnews.bg, novini.bg, kaldata.com, imot.bg, economic.bg, сп. Forbes, сп. Икономика, агенция Фокус и pariteni.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 крег

    0 0 Отговор
    В дългосрочен план имотите поскъпват. Примерно през 1997 - продадох апартамент в центъра до НДК - Любен Каравелов 120м2 за $28000, на Попа 55м2 - $11000. Такива бяха цените навремето. Отделен е въпросът, че тогава с $11000 можеха да се купят много повече неща от сега.

    Коментиран от #11

  • 2 aha

    0 0 Отговор
    ако вземем за база 1997 /най-бедната година когато заплатата на някои хора не стигаше за хляб / и тогава много по-силният спрямо сега $ сте получили добра цена, но сте избрали грешен момент за продажба сорри. НО ако се вземе реалната инфлация под внимание и сте си държали парите в банка се получава че сте ги продали на около 750$ квадрата сегашна цена обърнато в евро по тогавашните нива на марката е над 1000 евро квадрата...Колкото сега...Няма загуба...
  • 3 аха

    1 0 Отговор
    Понеже заглавието е въпрос отговарям веднага - АБСУРД. Разбира се освен ако не се получи нещо от следните неща: Хиперинфлация и се гледат цените само в лева, циганите започнат да плащат за жилища /само те имат младо поколение на което му трябва жилище/ и съответно са забогатели по някакъв чудодеен начин за да могат да си позволят сега НЕРЕАЛНО високите цени в големите градове...И последният вариант приемем 2-3 милиона сирийски бежанци, които също чудодейно забогатеят и още повече не искат в Европа а тук...Друг вариант за повишаване на цените не виждам...поне според демографията...
  • 4 varna

    0 0 Отговор
    няма никаква причина цените на имотите в българия да се повишават.
    като емигрант от 18 години виждам, че новите емигранти и през ум не им минава да се връщат в българия, дори и за почивка.
    по време на бума изтървахме англичаните като не им позволихме да притежават замя.
    руснаците ги изгониха нашите политици - русофоби/българофоби.
    чуждестраните инвестиции намаляват непрекъснато.
    българия като страна на кръстопът ще привлече имигранти но от най гладните, тези който не купуват жилища а направо се нанасят в тях.
    за демографския срив, корупция, престъпност и липса на национално отговорно правителство да не говорим.
    единствено съжалявам, че като един от старите емигранти набутах стотици хиляди евро в черната дупка наречена българия.
    и всеки който твърди обратното или лъже или незнае къде се намира.
  • 5 Младен

    0 0 Отговор
    Не виждам как би могло да стане. В момента парите на хората им стигат само за лекарства и погребения което е и най случващото се в момента у нас.Масово хората умират млади и другите пък са болни с по една жалка пенсия от 120лв.На този фон да се говори за поскъпване и увеличение на търсенето е меко казано порнография по Български! Никой не купува а тези които продават не го правят от хаир както се казва.Българина загива и изчезва бавно но сигурно със съдействието на точните хора. Жалко за нас и децата ни!
  • 6 ддд

    0 0 Отговор
    да ве ще поскъпнат и ша са юрнем да купуваме ..хаха мокри сънища на брокерската мафия...прцентаджиите

    тва го дрънкате от преди нува година и аха аха д апоскъпнат а те надолу и няка копувачи и руснаци янама хахаха
  • 7 555

    0 0 Отговор
    Всичките сте разбирачи-пустословци.
  • 8 смешко

    0 0 Отговор
    Мокри сънища на прегладнели брокери :))))
  • 9 Ми да

    0 0 Отговор
    Че те брокерите не отидоха ли да си търсят работа по заводите ,вече? Има ли още такива които да се залъгват ,че могат да печелят от такава дейност както през 90те години на миналия век?
  • 10 чегобара

    0 0 Отговор
    Е колко да поскъпнат бе , те и в момента са БЕЗОБРАЗНО СКЪПИ! В цяла Европа стандартно жилище се купува с 100-150 минимални заплати , а в БГ ти трябват поне 300 !
  • 11 hero

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "крег":

    И аз като теб набутах 170 хилки в евро за апартаменти в София. Може би е било грешка. времето ще покаже и то не повече от година мисля.