Last news in Fakti

17 Май, 2015 21:32 8 559 3

Земя за без пари за „нощните вълци”

  • нощни вълци-
  • севастопол-
  • земя-
  • аренда

„Нощните вълци” получиха правото да арендуват за срок от 10 години земя в Севастопол. Въпросният имот е собственост на украинския мултимилионер Вадим Новински.

От 1977 г. досега земята е била арендувана от предприятието "Балоклавско радиоуправление Горки". То е на 6-то място по богатство в Украйна (оценено е на 790 млн. EUR) според Forbes. Постановлението, че байк клубът получава терен от 2 665 560 кв.м., е публикувано на сайта на правителството на Севастопол във вторник. Имотът се дава под аренда за срок от 10 години с предназначение "многофункционален спортно-патриотичен център за екстремални видове спорт". Тъй като е с градски статут цената е 536.96 рубли кв.м (9.5 EUR/кв.м). Тъй като дейността на "нощните вълци" е нестопанска и социално ориентирана, те ще платят 0.1% от пазарната стойност. Проектът е окачествена като социално значим за развитието на Севастопол, а дейността е популяризиране на здравословния начин на живот, подобряване на морално психологическото състояние на гражданите и военно патриотичното им образование.

Цената, която ще платят "нощните вълци" за целия имот е 1.4 млн. рубли (24 683 EUR).

До присъединяването на Крим към Русия Новински имаше намерение да инвестира над 1 млрд. USD в строителство на територията на Балаклавско радиоуправелние. През декември 2012 г. Общинският съвет на Севастопол е одобрил проекта, но след преминаването на полуострова по управлението на Руската федерация е замразен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Едва ли някой си е мислел че к....тата от "Нощни вълци" им пука дали карат "эа победата" или "эа поражението"...-всичко е эа "некой лев".Нахранете си народа бе ш...ни кремълски управници!
  • 2 Кольо

    0 0 Отговор
    Той тяхния народ не е за мислене чак толкова, ами ние сме от гладни по гладни.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кольо":

    При мен глад няма,шото съм си дресирал котката да ме храни.Първо ми носеше мишки,но като раэбра че са ми гнусни,вече се ориентира към врабчета и гълъби.А эа Ново година ми е обещала гларус!