Last news in Fakti

27 Май, 2015 14:46 3 927 1

Най-привлекателните градове за инвестиция в имот

  • инвестиции-
  • имоти-
  • предприемачи

Западна Европа и Азиатско тихоокеанския регион са най-предпочитаните места за инвестиция в недвижими имоти. По отношение на градовете най-голям интерес предприемачите имат към Лондон и Токио се посочва в подклада Global Investor Intensions Survey 2015 изготвен от CBRE. Специалистите на консултантската компания отчитат, че оптимизмът на пазара се е върнал благодарение на подобряване на икономическата обстановка и по-високото доверие в сегмента. В сегмента се наблюдава висока конкуренция сред инвеститорите и независимо от наличието на индикации за отслабване на световната икономика, 53% от тях планират в рамките на текущата година да увеличат вложенията си в недвижими имоти.

Търсенето ще надвишава предлагането, се посочва още в доклада, а интересът към трансрегионално инвестиране ще остане висок. От тази гл.т. най-предпочитаният регион за покупка на имоти с цел инвестиция ще остане Западна Европа. 31% от предприемачите възнамеряват именно там да купят имоти. На второ място остава Азия с 27%, като най-предпочитаната държава е Китай. Трити са Централна и Източна Европа, като там биха купили имоти 11% от предприемачите.

Разглеждайки инвестиционния интерес по градове, то безспорен лидер е Лондон. Независимо от факта, че последните 12 месеца общата инвестирана сума в недвижимости в британската столица е спаднала с 11%, 30% от предприемачите биха инвестирали отново там. Вторият най-предпочитан град е Токио. Там се насочват 22% от инвеститорите. Скоро японската столица може да изпревари британската, според анализатори, след като с 58% се е повишил броят на сделките, които се реализират с долари. Третият най-предпочитан град за покупка на имоти с цел инвестиция в света е Сан Франциско. Причина американският град да заема двойно по-високо място спрямо миналата година е фактът, че 18% от бизнесмените възнамеряват да се насочат именно там, когато става дума за покупка на инвестиционен имот.

град % на инвеститорите
1 Лондон 30%
2 Токио 22%
3 Сан Франциско 18%
4 Сидни 16%
5 Ню Йорк 15%
6 Мадрид 14%
7 Далас 14%
8 Лос Анджелис 13%
9 Сиатъл 12%
10 Париж 10%

Източник: CBRE


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инвеститор

    0 0 Отговор
    Филиповци и Столипиново водят с над 50% .....:))))