Last news in Fakti

27 Май, 2015 15:58 2 581 10

Яценюк продава държавно имущество на САЩ

  • украйна-
  • сащ-
  • приватизация

Министър-председателят на Украйна Арсений Яценюк подготвя разпродажба на държавно имущество на фона на процеса на приватизация, който протича в Украйна и иска американските компании активно да участват в него, пише журналистът на Forbes Кенет Рапоза.

Това стана ясно след среща на Яценюк със съпредседателя на групата за дружба с Украйна в Сената на САЩ Ричърд Дърбин. Украинският премиер призова американците активно да използват инвестиционните възможности, които разкрива приватизацията в Украйна.

Наскоро кабинетът на страната одобри списък с обекти държавна собственост, които да бъдат раздържавени през тази година. В него влизат няколко енерго- и петролни компании. Яценюк иска списъкът да бъде увеличен до 1200 обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББТУ

    1 0 Отговор
    Айде, "ГАДНИТЕ КОМУНЯГИ ПАК ОГРАБИХА УКРАЙНА" ?!! Защо мълчите?!

    Коментиран от #2

  • 2 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ББТУ":

    "гадните комуняги" поне крадяха за себе си, а тоя айценюх подарява всичко на хозяина си отвъд океана
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Раэсъждаваш като кон на ром с капаци:)Първо-не энаеш колко "струва" подаръка эа който се тревожиш.И второ-Дори и полбовината Украйна да "подари" на САЩ,ще му остане другата половина ГАРАНТИРАНО!Да си чул някъде по света някой да е навляэъл в имот на часно лице или фирмена територия на американски собственици?!И бъди сигурен че НЯМА РУСИЯ,НЯМА КИТАЙ,НЯМА МАРСИЯНИЯ-тълкува се като повод эа война на живот и смърт!
  • 4 вввв

    1 0 Отговор
    той яценюк кой го пита какво иска ..искат американците да лапнат икономиката легално с познатата приватизация .. както в България всичко печалившо в американски и ес ръце

    Е нормално много ясно че откъдето мине американския башибузук следва тотална колонизация и помпане на ресурсите на държавата

    хубавото е че това е временно все пак украйна е част от Русия и тези тапотии са временни ... лед година две тия политици ще бъдат обити с камъни
  • 5 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    хитър ход,за съжаление тук продадохме всичко на руснаците или на техните марионетки и сега не може един кибрит да сглобим.чехи,унгарци и поляци също продадоха активно на западняци и там не се наряза на скраб нищо,а и нямат нашите велики предприемачи ,дето освен да се разхождат с охраната си сред крепосните си селяни друго не могат.гриша ,ганчев,божков,тимаджиите в една нормална икономическа среда щеше да питат къде .ерът гладните ,но тук партията имаше други планове за тях и сега си броим пилците по разграбената ни родина!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 ссс

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    .аси тапотията ..освен лукоил не се сещам за друго дето да не е в американски и ес ръце ..особено златодобива
  • 7 Боже

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Пийте ги тия хапчета, че наистина много сте зле. Толкова тъпи коментари и по-големи безсмислици от тези рядко се срещат.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 emo

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    ti i onq s konq naistina li ste tolkova tapi ili na takiva se pravite,nali vi kazah da hodite da pasete konq i da ne se zanimavate s ne6ta ot koito ne razbirate.Ve4e vsi4ki razbrahme 4e ste plateni,nqma nujda da ni go napomnqte postoqnno,stanahte sme6ni ve4e stiga tolkova izlagacii,imaite pone malko dostoinstvo.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боже":

    няма нужда да пишеш три поста за да покажеш колко си много :)!та да те подсетя ,кво се купи от контролираните от бсп фирми свързани със съветските ни кадри в икономиката.след падането на соца,в българия се създаде полукриминална структура наричаща се мултигруп ,която застана на входа и изхода на по-големите ни икономически структури и почна да ги точи,а някои закупи,други фалира и впоследствие овладя или ги нарязаха за скраб,емблематични са големите ни хотели по морето и боровец,както и големите предприятия химко враца,кримиковци ,при виденовото правителство се създадоха така наречените приватизационни фондове за масова приватизация които овладяха голяма част от активите на българската икономика ,тогава се продадоха на наши хора разбираи ,хора на партията военно промишления ни комплекс,част от туризма както и множество предприятия ,появиха се николай банев с акб форест ,гергов и т.н. комсомолски и партиини кадри дето днес са мастити български бизнесмени,режещи и продаващи все още остатъците от заграбеното,после при костов ,структурите на криминалния свят ,закупиха лъвския пай от останалото ,като боровец ,пампорово,слънчев бряг и златните и то без да дадът и лев.тогава се появиха и първите западни инвеститори,но те нито бяха допуснати нито бяха големи ентусиасти да се намесват в приватизацията на една криминална държава квато бяхме.едва при другаря цар запада взе да инвестира в българия ,но вече купуващ от българските олигарси :).за това сме толкова бедни
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боже":

    за това сме толкова бедни сега ,но потенцяла на такива като теб е мноооого нисък и си заслужаваш мястото в хранителната верига ,защитаваики насилниците си !