Last news in Fakti

28 Май, 2015 15:30 1 656 0

Чуждестранните инвеститори изкупуват френските имоти

  • инвестиции-
  • имот-
  • франция

Покупката на имоти от населението на Франция спада, но за сметка на това чуждестранните инвеститори са много активни. С 2.4% са спаднали продажбите да жилища на вторичния пазар през 2014 г. , а обезценката е в рамките на 1.5%. Броят на сключените сделки е 710 000.

„Причината за подобна ситуация, при която броят на чуждестранните купувачи е по-голям от този на местното население, са високите данъци и увеличаването на регистрационните такси.  По-високите изисквания при отпускане на ипотечен кредит или промяна в наемната политика само ще навреди и на без това нестабилния сегмент", казва Жан Франсоа Буе, президент на Френската национална асоциация на брокерите (FNAIM).

Специалистите остават песимисти относно развитието на пазара до края на годината. С 2%-3% ще спаднат цените на имотите като се очаква да достигнат нивата от 2007-а. Благодарение на създалата се ситуация - ниски цени, слабо евро и достъпни условия по ипотечното кредитиране, френският имотен пазар се превръща в привлекателен за чуждестранните предприемачи. Част от големите агенции за недвижими имоти отчитат ръст от 40% при сделките с чужденци. Най-активни са британците и американците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА