Last news in Fakti

16 Юни, 2015 11:18 1 521 0

Португалия ще инвестира 1 млрд. EUR в имоти

  • полтугалия-
  • имоти-
  • инвестиции

Повече частни фондове ще се насочат през тази година към сегмента на недвижимите имоти в Португалия. Благодарение на това инвестициите в него ще достигнат 1 млрд. EUR. За сравнение, през 2014 г. беше достигната сума от 730 млн. EUR. По данни на Националната банка на Португалия БВП на страната ще достигне 1.7%, срещу 0.9% през 2014-а.

Най-голямата имотна сделка за миналата година беше сключена през декември. Компанията Blackstone купи офиси на обща стойност 200 млн. EUR. Именно Blackstone води в момента преговори за придобиването на два търговски центъра в Алмада и Монтижо. Всеки един от обектите е на стойност 100 млн. EUR.

Оптимизъм цари и на жилищния пазар. Според редица експерти, дъното е достигнато и през настоящата година цените ще започнат да се повишават. По данни на консултантската компания Knight Frank цените през четвъртото тримесечие на 2014 г. са спаднали незначително – 0.9%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА