Last news in Fakti

29 Юни, 2015 11:12 2 014 3

Имотите в САЩ поскъпват 39-ти пореден месец

  • цени-
  • жилища-
  • търсене-
  • сащ

С 5.1% са поскъпнали жилищата в САЩ през месец май на годишна база, което е най-високият показател за последните 6 години. Средната цена е достигнала 229 000 USD. През последния пролетен месец се отчита ръст в продажбите във всички щати, като най-голямо е в североизточната част на страната. В периода декември 2014-май 2015 г. сделките с имоти непрекъснато се увеличават, сочат данните на Националната асоциация на брокерите.

Относно цените, поскъпването се дължи не само на силния интерес от страна на купувачите, но и на факта, че новото строителството не се развива с темпове, които да отговарят на търсенето. Друга индикация за позитивното развитие на пазара е фактът, че повечето купувачи търсят да придобият първи дом. През месец май техният дял е бил 32% от всички търсещи жилище. Това е най-високият показател от септември 2012 г. Очакванията са, че в близките месеци търсенето от този тип клиенти само ще се увеличава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    0 0 Отговор
    надявайте се. Имотите падат главоломно надолу, само глупавите собственици ги държат все още на високи цени, но не усещат колко много ще загубят до 1-2 години когато пазаът се срине. Няма хора вече, които да живеят в тия жилища. Циганите няма да си купят апартамент, те ще си сковат незаконната къщурка с подръчни материали под прозореца ви. Българи не се раждат, само умираме всеки ден малко по малко ...
  • 2 до Пако

    0 0 Отговор
    За БГ си прав, но статията е за хамериканците!

    Коментиран от #3

  • 3 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "до Пако":

    Вярно, наистина е за Америка. Нещо не съм догледал добре.