Last news in Fakti

30 Юни, 2015 09:18 2 662 0

Македонци купуват имоти в Гърция чрез български брокери

  • имоти-
  • македонци-
  • солун-
  • българи

Силен интерес от страна на македонци се наблюдава към имоти в Солун и Халкидики. Ако те притежават български паспорт и са регистрирали фирма в Гърция, то могат да купят евтини имоти, на стойност  10 000-20 000 EUR.

Съществуващият спор между двете държави относно името на Македония прави придобиването на имот малко по-трудна. Македонците обаче са намерили начин да „заобиколят” неудобствата като ползват български или сръбски агенции за недвижими имоти.

Интересът на македонците не е съсредоточен в центъра на Солун. Те предпочитат да купят имот в квартал „Перея”, който според македонското издание Telegraf, вече е пренаселен с македонци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА