Last news in Fakti

30 Юни, 2015 11:11 22 117 20

Жена си купи остров за 15 000 USD и го превърна в лукс комплекс

  • остров-
  • курорт-
  • камбоджа

Семейна двойка от САЩ за пореден път доказа, че американската мечта е реалност, а не мит. Всичко започва с покупката на остров в района на Камбоджа срещу скромните 15 000 USD. Днес мястото е една от райските дестинации на Земята. Състои се от 27 вили, като цената на нощ е над 800 USD.

През 2005 г. Мелита Хънтър и нейния съпруг отиват да работят за една година в Камбоджа. По договор те е трябвало да се върнат в САЩ след 12-месечен престой, но двамата решават да останат, тъй като им се отдава възможност да купят остров Song Saa, разположен на 30 км от брега. Цената, която е трябвало да платят, е била 15 000 USD. Сумата е равностойна на това да се наеме жилище в Лондон за половин година. Мелита получава правото на собственост върху острова за 99 години.

За десет години двойката успява да построи 27 вили в луксозния сегмент. Изградени са от преработени материали. До острова може да се стигне както с катер, така и с хеликоптер, който каца на плажа. Ресторантът на острова е известен в цял свят, благодарение на редицата международни награди, които печели.

Екзотичният курорт е дал работа на голяма част от населението, което живее по крайбрежието, в близост до острова. 80% от персонала са камбоджанци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    2 3 Отговор
    Браво на ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНЦИ само те са способни на такива неща евала им прая (без сарказъм)
  • 2 гост

    7 0 Отговор
    Въпроса не е за колко пари са придобили правото за ползване на острова, а колко са вложили после. Като се направи тази сметка се оказва, че това не е американската мечта в действие, а един съвсем нормален инвестиционен план.
  • 3 Реалиста

    0 6 Отговор
    Рашките са по-напред. Изпращаш 100 000 затворници в Сибир, не ги храниш, заплата не им плащаш и готово - изградили ти ново лагерче от веригата за "луксозен отдих" ГУЛАГ. А и местното население заработва като лови избягалите "недооценили лукса"... Хайде КГБ тролчетата да не чакат а да подготвят куфарите.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 до реалиста

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реалиста":

    Много добре си го написал колега, ти на тая тема може и някой комикс да избацаш.. Сериозно, радвам се, ча в този сайт все още се срещат реално мислещи хора.
  • 5 mediator37

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалиста":

    Е добре де, първият концлагер в света не беше ли английски- създаден по време на Англо-бурската война и с доказана смъртност по-висока от "лагерите на смъртта" на Хитлер.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 до медиатора

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Не, не беше.
  • 7 до медиатора

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    В лагерите на Хитлер (не го оправдавам) са били подложени на смъртни мъки предимно чужди нации, не немци, а Гулаг е "уникален" с това, че е създаден от руснаци за руснаци, та затова в тоя случай не е толкова важно кой бил първи направил концлагер.
  • 8 аман от милиционери

    4 1 Отговор
    Абе вие, милиционерите, не сте у ред! И левите, и десните... Хората направили нещо хубаво, вие ми говорите за на баба ви хвърчилото!
  • 9 Има ли значение

    1 0 Отговор
    Хубави снимки, но едва ли са точно от този остров.

    Нали уж острова е на 30 километра от брега, как ще обясните близкия бряг на последните 3 снимки?

    И такова ниско островче, сещате ли се при вълнение в открити води какво се случва с него?

    Моля авторката на статията да даде линк към чуждия сайт от който е намерила материала.
  • 10 Morgoth

    2 1 Отговор
    Номера не е да си купиш остров, нито пък да построиш вили на него. Номера е да докараш багаташите да ползват вилите и острова. В случая американската мечта е сбъдната с подходяща рекламна стратегия и вероятно много повече от 15к вкарани в реклама.
  • 11 до Има ли значение

    1 0 Отговор
    И на мен това ми направи впечатление. Погледнах го на картата. Островът е много малък и до него има друг остров, многократно по-голям от него. Но това не гарантира снимките да са наистина от там.
  • 12 хм

    0 0 Отговор
    http://songsaa.com/
    Островчето е много близо до голям остров както писаха по-долу, а вероятно от сушата/континента е на 30 км. Може би като природни дадености основно е плажът с пясък, подводните места за гмуркане и съседния малък остров. Определено е място основно за релакс, няма какво да предложи като развлечение за по-дълъг престой. В смисъл, че е много малко и бързо ще се изследва - не е точно за авантюристи, но пък съседния остров е голям и наблизо....но...евала им на хората...всичко, което може да те накара да отидеш на този остров е направено благодарения на тях. Правено с усет, мярка и идея. Браво!
  • 13

    0 0 Отговор
    Готино е, но според мен 3,4 и 5 снимка не са от този остров....
  • 14

    1 1 Отговор
    При една сериозна буря с големи вълни какво ли ще стане с тоя остров....
  • 15 хм

    1 0 Отговор
    Островът се намира в нещо като залив и е предпазен от залива и големият остров зад него. Така, че няма вероятност за огромни вълни. Две интересни снимки преди:
    http://www.azuari.com/wp-content/uploads/2015/02/Travel_Cambodia_Song_Saa_1-1024x768.jpg
    и след:
    http://songsaa2.6600design.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/Song-Saa-samjamphoto-12-edit.jpg
    Добре са се справили хората! Браво!
  • 16 по темата

    1 0 Отговор
    Абе, той островът си е на 15 километра от брега, но както винаги информацията е толкова точна, колкото е умен и българина.
  • 17 Гост

    0 0 Отговор
    На скептиците ще кажа да четат и гледат по-внимателно:
    - Първо на 30 километра от континента не от другия остров;
    - Второ Снимка номер 3 е заснета точно от средата на снимка номер едно погледнете подводните камъни;
    - Трето снимка номер четири е заснета от някоя от вилите погледнете преди водата има едно синьо платнище точно, както е комбинацията на снимка едно;
    - Четвърто на снимка номер пет се вижда чудесно Падио, което е на снимка номер едно долу в дясно;
    - и Пето не търсете под вола теле а гледайте по-внимателно стига с тия повърхностни хейтърски изказвания.
  • 18 плажуващ мислено

    0 0 Отговор
    Един пьт поне оценете какво са направили хората и си помечтайте да сте там.Бьдете позитивни-вижте колко е спокойно сьщо като на нашето море-е има мьььничка разлика-вместо дьрво до дьрво ние пьк си имаме бетон до бетон-ура-а-а.
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    Страхотно място.
    В Гърция също има такива островчета с лагуни и кристално чиста вода. По-приятно място място за почивка на море лично аз не видам да има.
    Това е предприемачески дух и креативно мислене, рекламите и туроператорите са неразделна част от това, но ако не е направено като в мечтите на хората, няма да е толкова популярно. Явно много са се старали, браво на тях. Един ден може и на някой от нас да се случи да предприеме такава стъпка.
  • 20 new mari

    0 0 Отговор
    а продай после нещо тука при тази лелоялна конкуренция :)