1 Юли, 2015 09:00 5 821 9

Къщите от проекта iHAUS – един разумен избор

  • хаусмайстер-
  • къща-
  • ihaus

Много хора мечтаят да си построят къща. Месеци и години обмислят архитектурата, събират пари и се готвят за голямата стъпка. Един ден бюджетът е осигурен и проектът стартира. Всички знаем колко много изисквания трябва да покрие една къща, още повече ако тя е „Дом на мечтите“ за някого. За да имате гаранция, че всичко ще изглежда както сте го замислили, е препоръчително да се обърнете към компания, като „Хаусмайстер“, която предлага тази услуга.

Проектът за къщи по индивидуален дизайн iHAUS се основава на няколко параметра, като най-важните са познания, качество и съвременни технологии. В зависимост от бюджета, с който разполагат, клиентите могат да избират между три вида изпълнение – „Икономичен”, „Стандартен” и „Премиум”. И трите типа стартират от едно базово изпълнение.

Основните параметри, включени в трите пакета, като зидария, дограма, външна изолация, фасада, покрив и интериор, се изпълняват в строго съответствие със строителните изисквания и отговарят на българските стандарти. В „Икономичния” и „Стандартния” клас, дограмата е 5-камерна, а стъклопакетът двуслоен, докато в „Премиум”-изпълнението е заложена 7-камерна дограма и трислоен стъклопакет. Външната изолация е с дебелина 8 см, изпълнена от експандиран полистирол, а финишът на фасадата в трите класа е с минерална мазилка. Покривът е изграден от дървена конструкция, паропропусклива мембрана и керамични керемиди, като вида на керемидите определя класа на изпълнението.

Вътрешното обзавеждане е с включени твърди настилки първо качество, като клиентът избира дали те да бъдат български или вносни. Предлага се както ламинират паркет, така и от масивно дърво. Санитарното оборудване е поверено на доказани производители. Интериорните врати отговарят основните изисквания за покритие и обков, като тези от високия клас изпълнение са произведени в Италия. Стените са покрити с дишащ латекс.

В трите класа – „Икономичен”, „Стандартен” и „Премиум”, оборудването и материалите са подбрани така, че да съответстват ценово помежду си и на класа, към който принадлежат. Тази селекция формира цена, която започва от 1220 лв./кв.м. за „Икономичен” пакет, 1316 лв./кв.м. за „Стандартен” и 1447 лв./кв.м. за най-високия клас оборудване. Всеки клиент, по желание може да комбинира материали от един клас с материали от друг, според собствените си критерии, като това се отразява във финалното остойностяване на проекта. „Хаусмайстер“ си партнира с водещите производители и вносители на материали и оборудване, и може да предложи комплексна оферта на конкурентни цени.

инж. Мария Хаджиниколова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tati

    1 1 Отговор
    1220 лв./кв.м. за „Икономичен” пакет

    1220.лв х 100м2 = 122 000лв е-е-е-е ко-о-о прай-ми сега !!!!

    За един средно статистически Българин със 500лв чиста заплата на месец !! ~ ще яде ли или ще плаща къща??? А па за другото да не мислим-говорим то се обезсмисля !! Луда работа !!!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 abdalcho

    1 0 Отговор
    Това от втората снимка с този комин да не е минивариант на Освиенцим?
  • 3 не бързай да се радваш

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "tati":

    610 Евро / кв е прекалено хубаво за да е Истина ! ;) ;)
    има много подводни камъни в тази оферта
    ............
    1- Дворът НЕ е включен в цената
    2-Изолация със Стиропор ..най - евтиното и кофти
    3-със сигурност ще излязат НЕвключени операции , с които ще ти одерат кожата
    4-ще ти купувай най-евтините материали
    5 - Риск от Инфлация - никой няма да ти фиксира цените
    6 - Нормаджийска работа...никой няма да ти строи Така-както би сторил за себе си
    .....

    всеки се учи от опита, първо Плащаш - после Зрееш
    ---------
  • 4 Сикишлийски

    0 1 Отговор
    който чака евтина къща...да си купи кирпичена. Има много кирпичи без документи , лустросани ,боядисани ,със сменени покриви със стиропорни изолации-които държат влага , но са "Премиум" ... и Чакат Баламурниците да клъвнат!

    тази оферта е чудесна , стига да стане на тази цена за шест месеца. като се сложи и земята , по 50 - 6- евро кв..и цената си идва на мястото за нова къща..700 - 730 евро....
    приказките за "една жена която си построила за 400 евро/кв до ключ" излизат на носа после

    Коментиран от #6

  • 5 средностатистичен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "tati":

    Ами не е "луда работа", а реалността в България. Повечето българи сме с такива заплати, а останалата част с по-големите доходи просто ни презира и ни мисли за мързеливи, щом не можем да започнем частен бизнес или работим за толкова пари. Това е пряк резултат от нарочната политика на разделение и противопоставяне на отделни групи от българското общество, особено яростно провеждана през последните 10 години.
    Работя в държавната администрация, с 30 г. стаж, висше образование, за чисти 529 лв. и колкото и да ми харесва да имам такава къща и даже да допуснем, че в тази цена влизат най-качествените материали и труд, тя просто не съответства на доходите ми и на тези на повечето българи.
  • 6 Бате Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сикишлийски":

    Точно за 400Е/кв.м. може да се построи масивна къща. Така, че посочените цени са надути.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 бате Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бате Цецо":

    не пускай фитили.сестра ми се хвана на това хоро , да прави икономии и да си върши работата сама.строи вече трета година ,матеряли поскъпват,работниците си дигат цените, правят я на луда.само за снабдяване с матеряли губи по една седмица на цикъл - тук няма това , там нема онова..казах й ,че евтиното излиза скъпо..но и тя като другите иска далаверката..Всеки трябва да прави онова от което разбира иначе си плаща двойно. къща се прави трудно ,това не е апартамент
  • 8 бате Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бате Цецо":

    не пускай фитили.сестра ми се хвана на това хоро , да прави икономии и да си върши работата сама.строи вече трета година ,матеряли поскъпват,работниците си дигат цените, правят я на луда.само за снабдяване с матеряли губи по една седмица на цикъл - тук няма това , там нема онова..казах й ,че евтиното излиза скъпо..но и тя като другите иска далаверката..Всеки трябва да прави онова от което разбира иначе си плаща двойно. къща се прави трудно ,това не е апартамент
  • 9 Сикишлийски

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бате Цецо":

    400 евро/кв....желая ти успех за 400 Евро/кв

    стр материали поскъпнаха поне с 30 %
    строител / общ работник не си ходи с по-малко от 70 лв/ден
    --------
    ако наемеш турци или цигани.....може ,
    но дали ще имаш къща или нещо правено "по трудово обучение" ?
    всеки си плаща дяволъка
    ..............
    за 400 евро можеше през 2009 , 2011 год
    сега нещата се обърнаха в полза на строителите

    и те го знаят и свалят по две кожи