Last news in Fakti

1 Юли, 2015 09:37 1 752 3

Събарят 60 сгради през юли

  • незаконни строежи-
  • ромски махали-
  • гърмен
Събарят 60 сгради през юли - 1
Снимка: БТА

През този месец в страната предстои да бъдат съборени 60 незаконни строежа, като половината от тях се намират в ромски махали. Тук влизат и 20 постройки в кв. „Кремиковци” на с. Гърмен, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройство. От там припомниха, че от началото на годината ДНСК е премахнало над 400 постройки, като от тях 38 са били разположени в ромски махали.

Ромски постройки предстои да бъдат премахнати и в Перник, Криводол, Пазарджик, Самоков, София и други. „Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и в нормално съотношение с останалите незаконни строежи в цялата страна. Премахването на незаконните строежи в с. Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК”, уточняват от МРРБ.

Незаконни строежи се премахват и по Черноморието, курортните комплекси и централните части на редица градове. В къмпинг „Добруджа” са премахнати последните 2 от 20-те незаконни строежа, както и 4 постройки в „Ченгене скеле” край Бургас.

В близките месеци започва премахването на постройки в комплекса „Русалка” (Каварна).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕДНАГА

    0 0 Отговор
    КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
  • 2 верно ли

    0 0 Отговор
    премахването на незаконните строежи в с. Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК”, уточняват от МРРБ.
    само че с уточнение че ако не беше се стигнало до протести нищо нямаше да се случи !!!
  • 3 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    Забележете съотношението 400 към 38.
    Излиза,че българите са дискриминирани в собствена-
    та си страна.след като от 10 незаконни за събаряне
    само една е ромска.При положение ,че към 90%от
    незаконните постройки са в циганските махали.
    След като ще махат незаконни постройки да махнат
    първо тези построени върху чужда земя.
    И след като журналята реваха за ромите,че няма къде
    да отидат и разбрахме,че те отлично си знаят правата,
    един не чухме да ги пита а знаят ли си задълженията
    и,че никой не е длъжен да им направи жилище и да
    им гледа децата.