Last news in Fakti

3 Юли, 2015 20:32 2 308 0

Американците купуват и без ипотечен заем

  • жилище-
  • покупка-
  • кеш-
  • ипотечен кредит

Споменавайки САЩ и придобиването на недвижим имот първата асоциация е покупка с банков заем. Варно е, че близо две трети от клиентите прибягват до банките, когато става дума за придобиване на имот. Почти 35% предпочитат да платят цялата сума в брой и да не задлъжняват към финансови институции. Това е напълно нормално, като се има предвид колко хора се опариха от кризата, коментират анализатори. Според тях обаче ефектът на икономическата нестабилност намалява, тъй като спада процентът на купувачите с кеш пари. През януари 2013 г. хората, придобили имот без банкова помощ са били 39%, а днес те са 34.6%.

Ако се върнем още по-назад във времето, ще видим, че през януари 2011 г. 56.5% от купувачите са плащали кеш. До началото на кризата този процент е бил 25%. В случай, че броят на сделките за покупката на жилища без банков заем продължи да се увеличава със същия темп, то докризиснито ниво ще бъде достигнато още през 2016 г.

От началото на годината препродажбите доминират на вторичния пазар на недвижими имоти и оказват силно влияние върху общия брой на покупки без заем.

По брой сделки без привличане на капитал на първо място е Флорида - 51.8%. Следват Алабама и Ню Йорк, съответно с 50% и 46.5%. Най-малко без заеми са се купували имоти в Колорадо Спрингс - 16.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА