Last news in Fakti

6 Юли, 2015 12:48 4 713 7

Конфискуваха строеж на Марешки

  • марешки-
  • ален мак-
  • конфискация

Строеж на ваканционно селище в местността „Ален Мак”, собственост на аптекарския бос Веселин Марешки беше конфискувана с решение на Варненския апелативен съд, което не подлежи на обжалване. Той отмени решение на Окръжен съд Варна от 18 юни. Втората съдебна инстанция остави без уважение искането на прокуратурата за допускане на обезпечение чрез запор на банкови и на разплащателни сметки, както и на акции в две акционерни дружества на Марешки на стойност над 13 600 000 лв.

От март до май 2015 г. Марешки е продал своя движима и недвижима собственост като е прехвърлил на свои роднини дялове от над 100 свои търговски дружества, както и недвижими имоти на трети лица. Според апелативната инстанция, тези действия могат да затруднят бъдещо изпълнение на осъдителна присъда или да възпрепятстват изпълнението й.

Марешки е обвинен в изнудване. През есента на 2014 г., за да принуди Асен Миланов да плаща месечно по 10 000 лв., Марешки го заплашва с увреждане на имуществото. Според обвинението, заплахата била за разрушаване на стопанисваното от Миланов заведение „Ред хот пица“, за създаване на пречки или преустановяване на търговската дейност на пицарията. През октомври м.г. Марешки е предявил претенции по повод дължим наем за прилежащи части и тераса към помещението, в което се намира пицарията, стопанисвана от Миланов. Разследването установява, че в преследване на тази цел той е спрял тока, частично е съборил незаконно изградената тента и влязъл във физически конфликт с К. Костадинов. Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество, собственост на „Ред хот България“, а размерът на щетите възлизал на 14 802 лв. По това досъдебно производство има и втори обвиняем с идентично обвинение, за което прокуратурата не е поискала допускане на обезпечение.

Втората съдебна инстанция счита, че от субективна и от обективна страна Веселин Марешки е извършил изнудването, за което е привлечен като обвиняем. Съдът преценява, че са събрани достатъчно доказателства, на базата на които обвинението в изнудване е обосновано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станислав

    1 0 Отговор
    Не са го конфискували, а са го запорирали. Не е строеж, а право на строеж. Fakti.bg е по-добре да проверяват фактите, за да не манипулират, освен ако разбира се не е целенасочено...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 некойси

    2 0 Отговор
    България ще бъде едно много спокойно място за живеене ако мутрите и батките си ги приберат по затворите.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Аптекарски бос, човек печелещ на гърба на старите хора и пенсионерите, които най много се нуждаят от лекарства. Едва ли и един пирон е забил до сега. Отвратителен бългорски богаташ. Който има пари си мисли, че всичко му е позволено. Тепърва такива хора ще бъдат наказвани.
  • 5 ани

    0 0 Отговор
    Спомням си този "бизнесмен" как вадеше пари от една торба и раздаваше на учителите които стачкуваха . Защо никой не се запита как така, той продаваше лекарства под складовата цена до като елиминира част от конкуренцията си ! Летящият му старт от къде тръгна ?
  • 6 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    ша бяга при братята ..........
  • 7 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    ша бяга при братята ..........