Last news in Fakti

22 Юли, 2015 09:00 18 890 5

Новото в баните

  • баня-
  • хаусмайстер

Лятото за много от нас е времето за обновяване на дома и ако планирате ремонт на банята е добре да знаете какви са тенденциите в дизайна на баните и новостите в продуктите за бани, от които можете да се възползвате. Важно е също така да се помни, че банята е едно от помещенията, които изискват специално обмисляне и много точно планиране, за да се избегнат скъпо струващи грешки и излишни разходи. И да знаете, че дори и да е много малка банята ви добрият проект може до голяма степен да промени това усещане. Специалистите от Хаусмайстер ще ви убедят в това.

Водата отдавна не е само поток, течащ от обикновени смесители в обикновени мивки - днес тя е ценност, която всички искаме да използваме в перфектно организирани елегантна и индивидуално стилизирана среда, която ни предлага максимално удобство.

С дял цели 70% от използваната у дома вода баните неслучайно са в центъра на внимание на дизайнерите за въвеждане на все по-спестяващи водата технологии. Това не е нова тенденция, но новите продукти, които предлагат успешен контрол върху количеството на използваната вода в банята вече се радват и на по-добър дизайн като фокусът е върху контрола и правилното съотношение на смесване на вода и въздух. Изчислено е, че само ако смените с тях старите си смесители  ще спестявате около  40% вода.

 Някои компании предлагат смесители със специална антибактериална обработка, която не се отмива и действа и когато смесителите не се използват. Тя не само не позволява развитието на бактерии, но и предпазва смесителите от появата на петна.

  Moen

А с дистанционно управление до от около 9 метра на потока на водата за ваната и душа, както и на множество източници, пръскащи вода при определена температура и създаващи вертикално спа-изживяване можете не само предварително да настроите потоците вода, но и да спестявате вода.

  Moen

Особено голямо внимание дизайнерите обръщат на технологиите на измиване на тоалетните. Всяка компания се опитва да предложи максимално измиване с минимално количесвютво на използваната вода, както и тоалетни без ръб, позволяващи лесен достъп о измиване навсякъде.

 Aquablade

Тенденции

 Все по-често се забелязва елиминиране на отделната душ кабина, което веднага увеличава зрително и реално пространството в банята, а то се счита за един от най-луксозните елементи. Душ, отделен само със стъклена преграда и без праг позволява и много по-лесно поддържане на чистотата.

  Designonline

Налагаща се тенденция е и използването на повече мед и месинг в допълнение на стандартния никел в смесителите и аксесоарите за баня, както и свободно стоящите скулптирани вани.

  Agape

Основна тенденция в нашето все по-застаряващо общество са баните за няколко генерации  - те са проектирани така, че да бъдат еднакво удобни и достъпни както за малките деца, така и за по-трудно подвижните им баби и дядовци. Те включват поставяне на удобни ръкохватки на ключови места, липса на различни нива и прагове, заоблени форми и минимално количество ръбове и опасни стърчащи ъгли. Задължително е да се използва подходящо покритие на пода, така че да няма опасност от подхлъзване.  А термостатите с предварително програмиране на температурата на водата осигуряват безопасност при използване от всички.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Теменужке, когато подхванеш да се изказваш по някоя тема е хубаво да си подготвена, особено ако го правиш публично. Дръжките за упора на бабите и заоблените форми са измислени още от римско време и се използват до днес. Новите тенденции можеш да ги видиш в почти всеки петзвезден хотел, но явно отдавна не си посещавала такъв..
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    е каква е тази "упора" -питаме неподготвени. пише се "опора"

    Коментиран от #3

  • 3 танашиба танахака

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    упората е много по-яка от опората хахахаха
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Валю Капута

    0 0 Отговор
    Платена от Идеала