Last news in Fakti

27 Юли, 2015 15:16 1 323 0

Ръст в инвестициите в търговски имоти

  • търговски имоти-
  • ръст-
  • инвестиции

Над 26 млрд. USD са инвестирани в търговски имоти през първото полугодие на 2015 г. в страните от ЕС, което е ръст от 28% спрямо същия период на миналата година. Тук не са включени сделките реализирани във Великобритания, Германия, Испания, Франция, Холандия, Финландия и Швеция.

"Диверсификация на интереса на купувачите от географска гледна точка е една от основните причини за ръст на сегмента. На практика във всички региони на Стария континент се наблюдава активно сключване на сделки", казва Джеръми Ед, международен директор по инвистициите в търговски имоти в компанията JLL.

Поради финализирането на големи сделки във Финландия, Португалия и Чехия се е увеличил делът на инвестициите на европейския пазар. В него влагат инвеститори от цял свят, като най-голям остава на тези от САЩ. През последната година нарастваха инвестициите и на предприемачи от Южна Африка.

Съществуващият тренд ще се запази и през второто полугодие на годината, прогнозират анализаторите на JLL. Акцентът ще бъде към т.нар. „улични имоти”. Това са магазини и офиси на първите етажи. Пазарът се развива много динамично, което го прави още по привлекателен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА