Last news in Fakti

27 Юли, 2015 15:30 2 991 0

Дубай се успокоява

  • дубай-
  • цени-
  • инвестиции

Едва ли някой би си помислил, че в един активно разрастващ се град, в които инвеститорите в недвижими имоти се редят на опашка, за да вложат парите си, би могло да се наблюдава спокойствие по отношение на цените на недвижимиостите. Допитване проведено сред 200 студенти от Бизнес училището в Лондон, обаче показва, че те не очакват драматични моменти по отношение цените в емирството в идните 12 месеца.

Целта на проучването е било да покаже степента на опасност от образуването на имотен балон в Дубай. 84% от респондентите заявяват, че не очакват да се повтори картината от 2008-2009 г., когато имаше драстично поевтиняване. Едва 3% от запитаните прогнозират цените на имотите да спаднат с над 20% в близката година.

Половината от респондентите заявяват, че биха инвестирали, независимо от предупрежденията за образуването на балон. Според 70% от тях основният двигател на предприемачите да инвестират в Дубай е силната икономика. 30% смятат, че сред ключовите фактори за вложение в емирството, са високите наемни нива и отличното качество на живот в града, което е основание не за наемане, а за покупка на имот.

На въпроса дали цените ще растат или ще се понижават, мнението на половината от участвалите в допитването е било, че може да се очаква ръст, а на другата половина - спад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА