Last news in Fakti

28 Юли, 2015 21:21 2 159 0

Леко оживление на китайския пазар

  • китай-
  • имоти-
  • оживление

С 0.4% се повишиха през юни цените на жилищата в континенталната част на Китай. Увеличението месец по рано беше с 0.2%. Въпреки символичното повишаване, това се отчита от анализатори като леко оживление на имотния пазар, на който за пръв път от април 2014 г. се отчита ръст.

Ръстът на цените за втори пореден месец показва, че мерките на държавата за съживяване на имотния сектор дават своите първи резултати. Увеличение от 7% имаше през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата.

Статистиката отчита и ръст в броя на реализираните сделки - 12.9% на годишна база. Покупко-продажби на обща стойност 466 млрд. USD бяха финализирани през първото полугодие на 2015 г., което е ръст от 4.5% спрямо същия период на миналата. От 70 разгледани града в 27 има поскъпване на имотите, а в 33 е отчетен спад. Повишен интерес към покупката на жилища се наблюдава в градовете от т.нар. „първи ешалон”, докато в останалите се отчита спад в търсенето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА