31 Юли, 2015 12:07 4 253 1

Цените на жилищата в САЩ достигнаха нивата от 2006 година

  • жилища-
  • цени-
  • сащ

Средната цена, на която през юни е можело да се купи апартамент в САЩ, е била 236 400 USD. През първия летен месец на тази година средната стойност се повиши със 6.5% на годишна база. Това позволи на цените на този тип имоти да надвишат нивата от 2006 г. със 6000 USD.

За 40- та поредна седмица цените на жилищата отчитат повишение. Ръст има и при броя на продадените имоти, който през юни достигнаха най-високите си нива за последните 8 години. От началото на тази година е отчетено увеличение в броя на покупко-продажбите във всички щати. Това се дължи да високото търсене и липсата на нужното на пазара количество нови проекти.

През юни сделките с еднофамилни къщи и жилища отчете ръст от 3.2% на месечна база и 9.6% на годишна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    0 0 Отговор
    В САЩ всичко е пирамида. И долара и цените на жилищата и ........