Last news in Fakti

31 Юли, 2015 14:33 4 847 0

Мошеници вдигат цените на имотите в Лондон

  • пране-
  • пари-
  • имоти-
  • великобритания

Международни мошеници използват възможността за покупка на имоти с цел пране на пари, съобщава британската Национална агенция за борба с престъпността. „Смятам, че именно този факт доведе до повишаването на цените на недвижимите имоти на Острова. Цените в луксозния сегмент изкуствено се завишават, тъй като международни престъпници искат да съхранят капиталите си във Великобритания. Това води до асиметрия на пазара”, казва Диналд Тън, ръководител на Агенцията.

Той е обезпокоен от факта, че висок процент от къщите и апартаментите се купуват от офшорни компании, много от които се ползват за пране на пари. Само за последните три месеца в бюджета на Великобритания са постъпили 150 млн. паунда (233 млн. USD) от данъци от недвижими имоти, придобити от международни компании, тръстове и инвестиционни фондове. Данъкът беше въведен през финансовата 2013-2014 г. Тогава приходите възлизаха на 100 млн. паунда. 80% от въпросната сума тогава дойде от най-богатите лондонски квартали Уестмистър, Кенсингтън и Челси.

„Ако у брокерът на недвижими имоти възникне подозрение, че купувачът се опитва да пере пари, той е задължен да съобщи за това на властите”, припомня Тън. Ако не го направи, то това може да се разглежда като углавно престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА