Last news in Fakti

31 Юли, 2015 15:20 3 064 1

Какви имоти не са декларирали управляващите

  • декларация-
  • отчет-
  • сметна палата

91 е броят на неизрядните политици и държавни чиновници, които е са декларирали, че участват в дружества или че те или техни роднини притежават дялове от недвижими имоти. Сред тях има 9 депутати и 1 кмет. Това стана ясно след като Сметната палата оповести резултатите от проверката. Декларациите са подадени в периода 8 ноември-31 декември 2014 г. Резултатите излизат сега, тъй като по закон одиторите имат 6-месечен срок, в който да проверят истинността на декларираните имущества и активи.

Сред по-популярните политически лица, които не са декларирали недвижими имоти са Касим Дал, Славчо Бинев и Евгени Желев. Бинев не е декларирал, че непълнолетното му дете притежава жилище с площ 45 кв.м. в София. Идентична е ситуацията с непълнолетния син на Владимир Стойчев от „Народна партия свобода и достойнство”, който притежава апартамент от 44 кв.м. в София, при запазено право на ползване от родител. Съпругата на Желев се оказва, че притежава също апартамент, а той е пропуснал да го декларира. Става дума за имот с площ 59 кв.м. в Смолян. Касим Дал пък не е декларирал, че е собственик на 1/3 идеални части от дворно място с площ 1850 кв.м., което се намира в с. Дръндар.

Сред лицата, които не са декларирали повече от един недвижими имот, е Борил Панайотов от ръководството на „Земеделски народен съюз”. Той е пропуснал да отбележи, че притежава урегулиран поземлен имот с площ - 869 кв.м., заедно с жилищна сграда - 56 кв.м., стопанска постройка - 43 кв.м. в с. Малки Вършец (Севлиево) и урегулиран поземлен имот - 576 кв.м. в с. Топола (Каварна).

Оказва се, че два апартамент в София притежава съпругата на Васил Агопов – член на контролния орган на „Християндемократическата партия”. Те са с големина, съответно 86 и 108 кв.м. Също така той е пропуснал да отбележи, че жена му е собственик и на 600 кв.м. парцел в с. Елешница (Елин Пелин).

Гори и ниви в област Смолян и част от оризище притежава съпругата Володя Карамитев от „Алтернатива за българско възраждане”, но те не са били декларирани. Заместник областният управител на Варна е пропуснал да декларира, че съпругата му притежава апартамент от 86 кв.м. в Морската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хараламби

    0 0 Отговор
    Ех забраванковци...