Last news in Fakti

3 Август, 2015 12:37 6 091 4

По-евтино от хотел и по-сигурно от туроператор

  • руснаци-
  • ваканционни имоти-
  • българия
По-евтино от хотел и по-сигурно от туроператор - 1
Снимка: М. Богданова ©

По време на предишния пик на пазара на недвижими имоти най-голям брой чуждестранни купувачи на ваканционни апартаменти по българското Черноморие имаше от страна на англичани. Придобиването на имот беше както за собствено ползване, така и с идеята да се печели като се отдава под наем на сънародници. По една или друга причина схемата обаче не сработи. Малко от британците се възползваха от това да наемат апартамент, купен от техен сънародник.

След кризата руснаците наводниха местното Черноморие. Част от купувачите се установиха да живеят в придобитите имоти, други се опитаха да ги продадат през миналото лято, когато се регистрира отлив на руски инвеститори. Това лято обаче схемата bay to let даде ефект. Руснаците успяват успешно да отдадат под наем купените преди няколко години ваканционни апартаменти.

„По-евтино от хотел и по-сигурно от туроператор”. Това е мотото, под което собственици на български ваканционни имоти ги промотират на свои сънародници в социални мрежи и форуми. Справка в един от тях показва, че цените на нощувка започват от 20 EUR за двустаен апартамент разположен в комплекс от затворен тип в Слънчев бряг. Сградата се намира на 350 метра от морския бряг. В апарт хотел цената на нощ е между 30 EUR и 35 EUR. Сградата се намира на 300 метра от плажа. Имотът е напълно обзаведен. Най-високият наем за апартамент е 60 EUR за нощ. Срещу това туристът получава апартамент от 107 кв.м. с две спални, гостна и кухня. Намира се на 10 минути пеша от морския бряг. Има организиран транспорт от и до летище „Бургас”.

Част от руските собственици отдават апартаментите си под наем минимум за 10 дни. Други правят отстъпки, ако ваканционният имот бъде нает за цял месец.

Доказателство за това, че руснаците предпочитат да наемат квартира вместо да отидат на хотел е, че хотелиерите вече отчитат спад на руски туристи. Донякъде спадът се дължи на недотам качеството обслужване, което получават. Друга причина се крие във факта, че руснаците не са фенове на All Inclusive. Много от тях предпочитат да си напазаруват в близкия супермаркет или да отидат в близкия ресторант. Много от по-младите руснаци също така предпочитат да разглеждат забележителности в близост до курорта, в който са отседнали вместо да лежат по цял ден на плажа или край хотелския басейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русофоб

    0 0 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тия руснаци!
  • 2 начо

    0 1 Отговор
    горко му на бг туризма ако разчита на руските туристи. по глупава търговска политика едва ли може да се измисли

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "начо":

    До 1989 година мислиш ли , че англичаните се прескачаха на морето а нямаше руски летовници. Така ли смяташ или си роден след тази дата. Не пишете това което ви се казва а мислите с главите си.
  • 4 Дупан Чалгаря

    0 0 Отговор
    МММммного надъхани, а?! Я сега кажете на който и да е, занимаващ се с недвижими имоти, дали е кофти без руските ....... Ако не бяха руснаците и депутатите ни щяха да станат анорексици!