Last news in Fakti

4 Август, 2015 09:37 5 235 6

Изгониха краля на Саудитска арабия от вилата му на Ривиерата

  • крал-
  • саудитска арабия-
  • ривиера
Изгониха краля на Саудитска арабия от вилата му на Ривиерата - 1
Снимки: АР/БТА

Кралят на Саудитска Арабия – Салман ибн Абдул-Азиз Ал Сауд, беше принуден да напусне вилата си на френската Ривиера. Причината е, че местни граждани са организирали подписка в знак на протест срещу взетите мерки за сигурност на краля, а именно затварянето на част от градския плаж.

Въпросният плаж се намира буквално пред вилата на краля и властите са издали разрешение да бъде построен асансьор, който да се ползва от височайшата особа и неговата свита, която наброява около 1000 души. Изграждането на асансьора, обаче бетонира част от плажа. Именно това накара местното население да се възпротиви. Над 100 000 души са подписали петицията с искане тази част от градския плаж да бъде върната на обществото. Така на практика кралят настрои срещу себе си всички в града, с изключение на търговците, които разчитаха, че свитата му ще купува стоки от техните магазини и ще се храни в техните ресторанти.

Салман дори е успял да настрои местната полиция срещу себе си, след като е поискал в района на вилата му да няма патрулиращи полицайки.

В крайна сметка след 8 дни масови протести, кралят на Саудитска Арабия напусна вилата си на френската ривиера, където е било предвидено да почива три седмици и е отпътувал за Мароко. Източници близки до краля казват, че визитата му в Мароко е била запланувана и ще се върне, но местните жители се надяват това да не се случи, защото с действията си Салман нарушава Конституцията на Франция, която гарантира равни права за всички хора, намиращи се нейната територия.

Какво ще стане с вилата му все още не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Това добре, а кой му е издал разрешително да строи до плажа? Цял палат е построил. Защо тогава не са протестирали? И тия крале и шейхове да си стоят в родината. Цял народ се експлоатира от тях.
  • 2 Варненец

    0 0 Отговор
    Да беше дошъл в България - тука щяха да му разрешат да си загради и бетонира цялата плажна ивица по морето - стига да си плати !!!!
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    аз имам едно парцелче от баба до созопол искам да построя хотел къде трябва да дам документи. казаха ми че може да го дам срещу обещетение демек държавата прави хотел аз зимам 50-6о% примерно. ниакой знае ли каде да пусна? имам нотариален акт!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Пише се "някой",а не "ниакой".
  • 5 кокото

    0 0 Отговор
    бе циганина си остава сиганин :)
  • 6 ГОСТОПРИЕМКО

    0 0 Отговор
    ТУК В БЪЛГАРИЯ ЩЯХА ДА МУ ГО НАПРАВЯТ БЕЗПЛАТНО И АФЕРИМ ДА МУ ВИКАТ