5 Август, 2015 12:17 1 717 4

Част от варненци на бунт срещу строеж на блок

  • блок-
  • социално слаби-
  • протест-
  • строеж-
  • варна

Част от варненци се вдигнаха на бут срещу решение на Общинския съвет на Морската столица да бъде построен блок за социално слаби. Опасението им е, че в него ще бъдат настанени роми. В бъдещата сграда няма да бъдат настанявани само роми, обясни Таня Василева от „Социална дирекция” към община Варна. „В плана е залегнало, че там ще бъдат изградени хора в уязвимо социално положение. Това включва хора с увреждания, многодетни семейства, хора в риск и без доходи”, уточни тя.

Според кметът на община „Младост” Христо Христов, част от ромите и да искат няма как да бъдат настанени в жилища за социално слаби, тъй като е регистрирано, че са извършвали незаконно строителство в района. „Докато аз съм кмет на район „Младост”, няма да позволя да се строи блок за цигани. Това ще бъде дискриминация за всички български граждани. Много българи също нямат дом, но си теглят кредит от банката, мизерстват и си го изплащат", каза пред Нова телевизия Христов.

Последва нахлуване на граждани на последната сесия на Община Варна преди излизането на съветниците в лятна ваканция. Освен протестиращите срещу строителството на блок за социално слаби в залата имаше и граждани на кв. „Чайка”, които протестират срещу плана за застрояване на квартала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наСАПУН

    0 0 Отговор
    ДО КОГА ЦИГАНИТЕ В ВАРНА ЩЕ ЖИВЕЯТ НА ЦЕНТЪРА, И ГЕТОТО ИМ ЩЕ Е НА МЕТРИ ОТ МОЛА, ДО КОГА , ГЕРБЕРЕ, КМЕТЕ , БОЙКО , МОЙКО, ЩЕ НАСТАНЕ ЦИГАНСКИ ГЕНОЦИД В ВАРНА !!!! САМО ВИЖТЕ !

    Коментиран от #3

  • 2 ка6

    0 0 Отговор
    и докога шепа келеши ще правят каквото си искат и ще си пълнят джобовете? в чайка няма да се строи повече!
  • 3 ка6

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "наСАПУН":

    ти какво очакваш? цигани има и в общинския съвет и то добре охранени и не знам кой мандат вече.
  • 4 иха

    0 0 Отговор
    абе на мен защо никой не ми е длъжен да ми осигури жилище ,вода ,ток ядене и пиене , да ми дадат някой лев да отида да гласувам , ще се запиша кандидат българин , където кажат.