Last news in Fakti

10 Август, 2015 16:55 7 985 4

Построиха къща за 3 часа

  • къща-
  • 3d-
  • принт-
  • китай

Новата технология на строителство не е само по-бърза, но и по-евтина. По данни на компанията Zhuoda, разходите могат да се понижат до 400 USD/кв.м. „Нормално една къща е строи минимум за половин година, но с нашата 3D-технология целият процес отнема максимум 10 дни, а сглобяването на модулите не повече от 3 часа”, казва инж. Ан Йонглианг от Zhuoda.

Къщата се състои от шест напечатани на 3D принтер модули, като всеки е направен отделно. Те се съединяват с помощта на строителен кран за не повече от 3 часа. Всеки модул тежи 100 кг, а къщата е така конструирана, че да издържи земетресение от 9 степен по скалата на Рихтер. Тайната на успеха е в използвания материал, който прави постройката огнеупорна, водонепропусклива и свободна от формалдехид, амоняк и радон.

В скоро време Китай може да се превърне в световен лидер в областта на 3D строителството. В началото на годината друга компания въведе в експлоатация няколко жилищни сгради. От проекта се заинтересуваха властите в Египет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукумицин

    0 0 Отговор
    Къщата се състои от шест напечатани на 3D принтер модули, като всеки е направен отделно. Те се съединяват с помощта на строителен кран за не повече от 3 часа. Всеки модул тежи 100 кг
    ?????????????????????????????????????????????????????????????
    Какво печатане какъв принтер ??

    Коментиран от #2

  • 2 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кукумицин":

    Ми като не си чул за 3D принтер и какво се прави с него не задавай такива въпроси!
  • 3 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Приеми, че принтирането е по-скоро леене слой по слой на елементите на къщата - във всякакви необходими по проект форми. След това елементите се сглобяват, както е заложено в проекта, по който се отливат елементите.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    чеки ся, че нещо не вдянах - 6 модула по 100 кила - 600 кила демек...ба мааму и къща, тя и преносима на всичкото отгоре - тримата с брадчеда и на комшията жена му можем я премести бре.