Last news in Fakti

14 Август, 2015 21:11 1 900 0

С 12% скочиха наемите във Великобритания

  • наем-
  • жилища-
  • великобритания

Средният месечен наем на жилища във Великобритания е 1380 EUR. Данните са за второто тримесечие на тази година. Ако се изключи Лондон, цената се променя минимално – 1072 EUR. От април до юни средният месечен наем в югозападна Англия и Шотландия е растял най-бързо, сочат данните на компанията Property Wire.

Средно наемът на новите жилища в Лондон е 2170 EUR на месец, което е с 9.5% повече в сравнение с година по-рано. Важно е да се отбележи, че процентът на поскъпване на апартаментите е по-бърз от този на инфлацията и цените, на които се продават жилищата.

Британската столица вече не се явява двигател на поскъпването на недвижимите имоти в цялата страна. Последните данни показват, че наемите растат във всички региони, с изключение на северозападния. В три региона на Острова са регистрирани по-високи темпове на поскъпване от тези в Лондон. В югозападна Англия наемите са се повишили с 12.4% на годишна база, а в Шотландия – с 11.2%. В югоизточна Англия ръстът е 10.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА