Last news in Fakti

2 Септември, 2015 09:00 5 131 0

Няколко полезни идеи за кухнята

  • хаусмайстер-
  • ремонт-
  • кухня

Обзавеждането за кухнята е сред най-важните моменти при изграждането и ремонта на един интериор.

Жилищата в големите градове често са по-компактни. Затова е важно подредбата на шкафовете да съчетава удобството на готвенето с особеностите на помещението, в което се намира. В днешно време храната става разнообразна и мултинационална. Това пък изисква повече място за съхранение на продукти и електроуреди. Кухнята най-често се намира в дневната, затова тя трябва да има представителен вид.

Кои са тенденциите в моделите на кухните, според дизайнерите на „Хаусмайстер”?

Хит сред кухните са моделите без дръжки. Под работния плот е вграден специален алуминиев профил, който улеснява отварянето. Горните шкафове също имат профил, който позволява лесен достъп. Тази система, освен, че дава модерна визия на кухнята е много практична, защото вратичките не се замърсяват отпред.

 Lube Italia

Механизмите са втория компонент, неразделна част от една модерна кухня. Дори да се проектира кухня в класически стил, тя може да притежава удобни приспособления за всяка дейност. Плавно затваряне на чекмеджета и врати, изтеглящи се контейнери за бутилки, органайзери за прибори и подправки – разнообразието е огромно.

Blum

Когато става въпрос за работния плот, повечето домакини търсят материал, който да е устойчив на трудоемка дейност като приготвянето на храна. Той трябва да издържа на горещи съдове, да е износоустойчив, да не се наранява лесно и да изглежда красиво. В момента най-разпространените варианти за работната повърхност са ламинирания плот и плотът от технически камък. Техническият камък е по-висок клас, но той е с по-висока цена.,

Последната част, без която една добра кухня не може е осветлението. В помещението общата светлина е добра за разговори, но е недостатъчна за по-прецизна дейност като миене, рязане, оформяне и украсяване. Най-удачно е да има вградена LED лента над работния плот, по цялата дължина на кухнята. Работата на добре осветен плот е удоволствие. Ивицата светлина под шкафовете е и много красиво естетично решение.

Инж. Мария Хаджиниколова

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА