Last news in Fakti

26 Август, 2015 17:58 5 032 3

Луксът поевтинява и пустее

  • рубльовка-
  • лукс-
  • москва

Думата „Рубльовка” винаги се е асоциирала с лукс, високи цени и богаташи не само от Русия, но и от света. Всичко това е на път да се превърне в история, след като от началото на годината престижното място е загубило близо 30% от клиентите си в сравнение със същия период на миналата година. Освен това доларовите цени на рубльовските имения спаднаха двойно от началото на годината. Така, собственик на имение а 6 млн. USD е успял да го продаде едва за 2.5 млн. USD и то при разсрочено плащане. Друг, който е купил къща преди три години за 2.3 млн. USD, днес я продава за 1 млн. USD.

Спад на златната Рубльовка има не само при имотите, но и при парцелите. Сделки с терени се сключват с 30% надолу от обявената цена.

Интересно е да се отбележи, че имотите, с цена над 5 млн. USD не губят от стойността си и така ще бъде поне още една година, прогнозират анализатори. Причината е, че става дума за къщи и имения, които впечатляват със своята пищност и лукс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даката

    0 1 Отговор
    кой да купува в държава която отива във фалит гражданска война и разпад
  • 2 кога

    1 0 Отговор
    то и при нас нещата са изкуствени! Задава се нова световна криза и строителите както изкопаха дупките май ще трябва да свалят пак цените
  • 3 хюсеин воевода

    0 0 Отговор
    Бе де да знам. Санкциите спряха руснаците да си изнасят парите зад граница, понеже сега, който има долари и евро му е по-изгодно да си купи луксозен имот там, отколкото "навън". Така парите остават в държавата и освен това е по-приятна за чужди инвестиции. Слабата рубла ще накара другите да се възползват от положението и ще налеят там понеже е изгодно. Всеки е наясно, че санкциите няма да са вечни и до 10 години всичко ще си е по старому. Руснаците зад граница вече няма да пилеят както преди и това ще удари и Бг понеже доста глупаци се излъгаха да си купят имот в Бантустаня. Така и мутрите и концесионерите по Чалгаморието ще ядат хурката.